Son konular

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya (kuru yahut yaş)
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne)
5 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı,süt,sıvı yağ
İçine:
Sürülebilir çikolata
Kaşar peyniri

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeker süt, su ve mayayı yoğurma kabına alalım, hepsini karıştıralım ve beş dakika bekletelim.
Yumurtaları sarısından ayrıştırarak hamura ek edelim, sıvı yağ ek edelim, tuzunu ek edelim, azar azar unu ek ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatalım, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım.
Uzun ince biçim verelim, iki farklı parçayı uçlarından birleştirelim ve birbirinin üzerine çevirerek örgü biçimini verelim.
İki ucunu birleştirip tepsiye dizelim, on dakika kadarda tepside mayalandıralım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı süt 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 6,5-7 su bardağı un Çeyrek demet maydanoz Çeyrek demet dereotu İç gereç; Beyaz peynir Kaşar peyniri Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı İçin Malzemeler Mayalama için 2 su bardağı ılık su 2 su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker Hamuru için 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ 1,5-2 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta akı Un Üzeri için 2 yumurta sarısı ya da 1 yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Poğaça Hamurundan Örgü Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 50 gr tereyağı 1 çay kaşığı karbonat Kabarma tozu 1 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ İsteğe nazaran maya cet bilirsiniz Çörek otu Aldığı kadar un Poğaça Hamurundan Örgü Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ 2 yumurta sarıları üzeri için 1 paket instant maya 2,5 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (Biraz yumuşak bir hamur olacak) Arasına ; Tereyağı yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çocuklara Okul Beslenmesine Poğaça (Bir Hamurdan 2 Çeşit Poğaça Ve Açma) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta akları içine sarıları üzerine 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 3 adet küp şeker Aldığı kadar un (ele yapışan yumuşak bir hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt