Açma Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık sıvı yağ
4 adet yumurta
1 tane yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
200 gram margarin yada tereyağı
Açma Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabınıza su, süt, şeker, maya, yağı, dört yumurtanın 3 adedinin sarısını üzeri için ayırdım gerisini içine kattım yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yarım saat mayalandırıp bezeler alıyoruz bezelerin üzerine bir tatlı kaşığı margarin yada tereyağ koyuyoruz.
10 dakika dinlendirip form verelim. Tepside yarım saat mayalandırın.
Sonra söndürmeden yumurtasını sürüp 180 ila 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık sıvı yağ
4 adet yumurta
1 tane yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
200 gram margarin yada tereyağı
Açma Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabınıza su, süt, şeker, maya, yağı, dört yumurtanın 3 adedinin sarısını üzeri için ayırdım gerisini içine kattım yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yarım saat mayalandırıp bezeler alıyoruz bezelerin üzerine bir tatlı kaşığı margarin yada tereyağ koyuyoruz.
10 dakika dinlendirip form verelim. Tepside yarım saat mayalandırın.
Sonra söndürmeden yumurtasını sürüp 180 ila 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.