Açma Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instat maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza tüm sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz, şeker, mayayı da ekleyip 10 dk dinlendiriyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş unu ek edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Üzerini kapatıp kabarmaya bırakıyoruz.
Mayası gelen hamurumuza halini verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instat maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza tüm sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz, şeker, mayayı da ekleyip 10 dk dinlendiriyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş unu ek edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Üzerini kapatıp kabarmaya bırakıyoruz.
Mayası gelen hamurumuza halini verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı