Açma Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yağ (yarısı sıvı yağ öbür yarısı eritilmiş tereyağı olucak )
2 yumurta (ikisininde sarısı üzerine sürülücek)
2 paket instant maya
1 dolu çay bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı bardağı un ( unun kalitesine nazaran değişebilir o yüzden denetimli bir halde eklemenizi tavsiye ederim
Bardak ölçüm 200 ml
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ve şekeri mayayı hamur yoğurma kabına alıp mayanın etkin hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz ve yağı, tuzu ve yumurtaları ekleyip unu denetimli bir halde ekleyip kulak göğsünden daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 3-4 dk yoğuruyoruz (daha kaliteli hamur elde etmek için) ve üzerini kapatıp 45-50 dk sıcak ortamda mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp biraz sıvı yağ damlatıp incecik açıyoruz ve üzerine oda sıcaklığında tereyağından 1 tatlı kaşığı alıp her tarafına sürüyoruz ve tek taraflı rulo yapıp istediğimiz hali verip 20 dk tepside mayalandırıyoruz.
Üzerine narince yumurta sarısını biraz sütle yumuşatıp (hamurların sönmemesi için) açmaların üzerine sürüyoruz.
200 derece ısınmış fırına verip altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yağ (yarısı sıvı yağ öbür yarısı eritilmiş tereyağı olucak )
2 yumurta (ikisininde sarısı üzerine sürülücek)
2 paket instant maya
1 dolu çay bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı bardağı un ( unun kalitesine nazaran değişebilir o yüzden denetimli bir halde eklemenizi tavsiye ederim
Bardak ölçüm 200 ml
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ve şekeri mayayı hamur yoğurma kabına alıp mayanın etkin hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz ve yağı, tuzu ve yumurtaları ekleyip unu denetimli bir halde ekleyip kulak göğsünden daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 3-4 dk yoğuruyoruz (daha kaliteli hamur elde etmek için) ve üzerini kapatıp 45-50 dk sıcak ortamda mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp biraz sıvı yağ damlatıp incecik açıyoruz ve üzerine oda sıcaklığında tereyağından 1 tatlı kaşığı alıp her tarafına sürüyoruz ve tek taraflı rulo yapıp istediğimiz hali verip 20 dk tepside mayalandırıyoruz.
Üzerine narince yumurta sarısını biraz sütle yumuşatıp (hamurların sönmemesi için) açmaların üzerine sürüyoruz.
200 derece ısınmış fırına verip altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı