Açma Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (Sarısı üzerine akı içerisine )
Aldığı kadar un
Açma Tanımı Yapılışı
Süt, şeker, su, maya bir kaba alınıp karıştırılır.
Akabinde sıvı yağ, tuz, yumurta akları ve un eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Dinlenen hamura şekil verilip 1 saat daha mayalandırılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz açmalar 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (Sarısı üzerine akı içerisine )
Aldığı kadar un
Açma Tanımı Yapılışı
Süt, şeker, su, maya bir kaba alınıp karıştırılır.
Akabinde sıvı yağ, tuz, yumurta akları ve un eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Dinlenen hamura şekil verilip 1 saat daha mayalandırılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz açmalar 180 derecede kızarana kadar pişirilir.