Açma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Açma Tanımı İçin Gereçler
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı kadar un
12 tatlı kaşığı tereyağı
Susam
Çörekotu

Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
İçine 1 yumurta beyazı 1 buçuk tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Azar azar un eklemeye başlıyoruz. Ben tam buğday ve olağan un karıştırarak yaptım. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Büyük bir kaseye alıp üzerini streç sinemayla kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit kesime bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Sonra elimizle incecik açıp öne hakikat bir sefer katlayıp d harfi oluşturuyoruz. Sonra aşağıdan üst rulo haline getiriyoruz.
Sonra simit yapar üzere uçlarını birleştiriyoruz.
Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
 

Similar threads

  • Soru
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi İçin Malzemeler 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket maya 1 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 5 su bardağı kadar tam buğday unu 12 tatlı kaşığı tereyağı Üzerine; Susam Çöreotu Tam Buğday Unlu Açma Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Tam Buğday Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket maya 1 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 5 su bardağı kadar tam buğday unu 12 tatlı kaşığı tereyağı Üzerine; Susam Çörekotu Tam Buğday Poğaça Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Bulut Üzere Efsane Pamuk Lezzette Açma Tanımım İçin Malzemeler 1 paket instant maya (7 gram) 2 su bardağı ılıtılmış su(440 ml) 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) 1 su bardağı sıvı yağ (220 ml) 3 yemek kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz (normal dolu) 8 su bardağı un kullandım ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tel Tel Açma Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un 1 su bardağı süt (ılık) 1 su bardağı su (ılık) 1(s) bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (sarılar üzerine ayırın) 6 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 buçuk paket yaş maya 3 yemek kaşığı tereyağ (açmak için) Tel Tel Açma Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Lor Peynirli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya Aldığı kadar un İc harcı için; Hafif tuzlu lor peyniri 1 yemek kaşığı sıvı yağı Lor Peynirli Bazlama Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt