Açma Tanımı İçin Gereçler
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı kadar un
12 tatlı kaşığı tereyağı
Susam
Çörekotu
Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
İçine 1 yumurta beyazı 1 buçuk tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Azar azar un eklemeye başlıyoruz. Ben tam buğday ve olağan un karıştırarak yaptım. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Büyük bir kaseye alıp üzerini streç sinemayla kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit kesime bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Sonra elimizle incecik açıp öne hakikat bir sefer katlayıp d harfi oluşturuyoruz. Sonra aşağıdan üst rulo haline getiriyoruz.
Sonra simit yapar üzere uçlarını birleştiriyoruz.
Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı kadar un
12 tatlı kaşığı tereyağı
Susam
Çörekotu
Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
İçine 1 yumurta beyazı 1 buçuk tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Azar azar un eklemeye başlıyoruz. Ben tam buğday ve olağan un karıştırarak yaptım. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Büyük bir kaseye alıp üzerini streç sinemayla kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit kesime bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Sonra elimizle incecik açıp öne hakikat bir sefer katlayıp d harfi oluşturuyoruz. Sonra aşağıdan üst rulo haline getiriyoruz.
Sonra simit yapar üzere uçlarını birleştiriyoruz.
Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.