Açma Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
İsteğe bağlı çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 bardak ılık suyu bir kaba dökelim ve peşine 1 paket yaş mayayı da ek edip erimeye bırakalım.
Başka bir kaba 1 bardak sütü,1 bardak sıvı yağı,3 kaşık şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyalım.
Ardından unumuzu koyalım(3 su bardağı kadar koyup yoğurdum,eritilmiş mayayı ek ettikten sonra yaklaşık 1,5 su bardağı daha ek ettim yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Kullanılan una nazaran ölçüler değişebiliyor bunu da gözönüne almak gerekir).
Hamurumuzu yoğuruyoruz ve. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanmış hamurumuza eritmiş olduğumuz mayayı ek edip bir müddet daha yoğuruyoruz.
Yoğrulmuş hamurumuza yuvarlak form verip yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
Ardından üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve isteğe bağlı çörek otu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
İsteğe bağlı çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 bardak ılık suyu bir kaba dökelim ve peşine 1 paket yaş mayayı da ek edip erimeye bırakalım.
Başka bir kaba 1 bardak sütü,1 bardak sıvı yağı,3 kaşık şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyalım.
Ardından unumuzu koyalım(3 su bardağı kadar koyup yoğurdum,eritilmiş mayayı ek ettikten sonra yaklaşık 1,5 su bardağı daha ek ettim yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Kullanılan una nazaran ölçüler değişebiliyor bunu da gözönüne almak gerekir).
Hamurumuzu yoğuruyoruz ve. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanmış hamurumuza eritmiş olduğumuz mayayı ek edip bir müddet daha yoğuruyoruz.
Yoğrulmuş hamurumuza yuvarlak form verip yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
Ardından üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve isteğe bağlı çörek otu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı