Acuka Tanımı İçin Materyaller
5 kg domates
2 kg kapya biber
100 gr acı yeşil biber
5 baş sarımsak (arzuya nazaran artıp azalabilir)
1.5 bardak zeytinyağı
1 bardak sirke
3.5 yemek kaşığı kaya tuzu
Baharatlar (pul biber, kekik, isot, reyhan kurusu)
Bardak ölçüsü 200 ml. baharatlar ve tuz damak tadına nazaran değişebilir
Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Domates, kapya biber, acı biber ve sarımsak blenderdan bızzt çekilir .
Suyunu çekene kadar kaynatılır. (domatesin sululuk oranına nazaran 1.5 – 2 saat).
Ortalama 1 saat kaynadıktan sonra baharatlar eklenir.
Suyunu çekip yoğunlaştığı vakit tuzunu yağını ve sirkesini ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıp sıcak bi halde kavanozluyoruz.
Afiyet olsun .
Not : 300 – 350 ml lik minik kavanozlardan 13 adet çıktı .
Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 kg domates
2 kg kapya biber
100 gr acı yeşil biber
5 baş sarımsak (arzuya nazaran artıp azalabilir)
1.5 bardak zeytinyağı
1 bardak sirke
3.5 yemek kaşığı kaya tuzu
Baharatlar (pul biber, kekik, isot, reyhan kurusu)
Bardak ölçüsü 200 ml. baharatlar ve tuz damak tadına nazaran değişebilir
Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Domates, kapya biber, acı biber ve sarımsak blenderdan bızzt çekilir .
Suyunu çekene kadar kaynatılır. (domatesin sululuk oranına nazaran 1.5 – 2 saat).
Ortalama 1 saat kaynadıktan sonra baharatlar eklenir.
Suyunu çekip yoğunlaştığı vakit tuzunu yağını ve sirkesini ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıp sıcak bi halde kavanozluyoruz.
Afiyet olsun .
Not : 300 – 350 ml lik minik kavanozlardan 13 adet çıktı .
Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı