Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 adet kalya biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karbonat köftenin küçülmemesi için
10 adet çöp şiş
Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce soğanı, sarımsağı soyup rondadan geçiriyoruz sonra kapya biberi, yeşil biberi de rondadan geçirip kıymanın üzerine alıyoruz.
Baharatlarını, tuzunu, karbonatını katıp yoğuruyoruz.
Zamanınız varsa dolapta bekletip sonra da şekilde verebilirsiniz.
Şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra yanına pilav ve lavaşla servis edebilirsiniz.
Adana Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 adet kalya biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karbonat köftenin küçülmemesi için
10 adet çöp şiş
Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce soğanı, sarımsağı soyup rondadan geçiriyoruz sonra kapya biberi, yeşil biberi de rondadan geçirip kıymanın üzerine alıyoruz.
Baharatlarını, tuzunu, karbonatını katıp yoğuruyoruz.
Zamanınız varsa dolapta bekletip sonra da şekilde verebilirsiniz.
Şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra yanına pilav ve lavaşla servis edebilirsiniz.
Adana Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı