Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler
Lavaş için
500 gr un
10 gr yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Üzerine yoğurt yumurta sarısı
Adana kebap için
400 gr dana kıyma
300 gr yağlı kıyma
1 adet soğan
2 adet kapya biber
1 adet sivri birber acı kullandım ben
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabiber pulbiber
Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Evvel hamurumuzu yoğurup mayalamaya alıyoruz.
Sonra kebabımızı hazırlamaya başlıyoruz.
Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.
Soğan biber maydanoz robottan geçirip salçasını ve baharatını ek ederek düzgünce yoğurup buz dolabında bir 15 -20 dkk beklemeye alıyoruz.
Bu ortada lavaşları elimizle açıp pizza makinasında pişiriyoruz.
Üzerine yumurta yoğurt sürüyoruz.
Ekmekleri pişirdikten sonra pizza makinasında pişirdim ben adana kebabı da çok hoş oldu kıymamıza güzelce hal verip tepsiye yerleştirdim.
Yaklaşık 10 dkk pişti şayet sizde pizza makinası yoksa fırınınızda da pişirebilirsiniz afiyet olsun
Lavaş için
500 gr un
10 gr yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Üzerine yoğurt yumurta sarısı
Adana kebap için
400 gr dana kıyma
300 gr yağlı kıyma
1 adet soğan
2 adet kapya biber
1 adet sivri birber acı kullandım ben
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabiber pulbiber
Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Evvel hamurumuzu yoğurup mayalamaya alıyoruz.
Sonra kebabımızı hazırlamaya başlıyoruz.
Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.
Soğan biber maydanoz robottan geçirip salçasını ve baharatını ek ederek düzgünce yoğurup buz dolabında bir 15 -20 dkk beklemeye alıyoruz.
Bu ortada lavaşları elimizle açıp pizza makinasında pişiriyoruz.
Üzerine yumurta yoğurt sürüyoruz.
Ekmekleri pişirdikten sonra pizza makinasında pişirdim ben adana kebabı da çok hoş oldu kıymamıza güzelce hal verip tepsiye yerleştirdim.
Yaklaşık 10 dkk pişti şayet sizde pizza makinası yoksa fırınınızda da pişirebilirsiniz afiyet olsun