Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
1 kg un
1 paket toz maya
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
Üzeri için:
Sürtülmüş haşhaş
Biraz sıvı yağ
Harcı için:
(mercimekli)
1 tane soğan
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
Biraz kıyılmış maydanoz
Tuz,karabiber
(patatesli):
3 tane haşlanmış patates
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için,geniş ve derin bir kaba unu dökün,üzerine toz mayayı,sütü ve tuzu ek edip karıştırın ve akabinde ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hafif ele yapışacak bir hamuru yoğurun.
Kabarması için dinlenmeye bırakın.
O esnada,harcları hazırlayın,ocakta sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanı kavurun,ardından materyalleri ek edin ve soğumaya bırakın.
Hamur kabardıktan sonra küçük bezeler yapın ve elinizle bir çay tabağı büyük lükte açın.
Harcınızdan koyun ve iki kenardan alarak ortadan kapatın.
Üzerlerine haşhaşlı harçtan sürün ve üzerileri kızarana kadar 10-15 dakika 200 derece fırında denetimli bir biçimde pişirin. Afiyet olsun arkadaşlar
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
1 kg un
1 paket toz maya
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
Üzeri için:
Sürtülmüş haşhaş
Biraz sıvı yağ
Harcı için:
(mercimekli)
1 tane soğan
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
Biraz kıyılmış maydanoz
Tuz,karabiber
(patatesli):
3 tane haşlanmış patates
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için,geniş ve derin bir kaba unu dökün,üzerine toz mayayı,sütü ve tuzu ek edip karıştırın ve akabinde ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hafif ele yapışacak bir hamuru yoğurun.
Kabarması için dinlenmeye bırakın.
O esnada,harcları hazırlayın,ocakta sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanı kavurun,ardından materyalleri ek edin ve soğumaya bırakın.
Hamur kabardıktan sonra küçük bezeler yapın ve elinizle bir çay tabağı büyük lükte açın.
Harcınızdan koyun ve iki kenardan alarak ortadan kapatın.
Üzerlerine haşhaşlı harçtan sürün ve üzerileri kızarana kadar 10-15 dakika 200 derece fırında denetimli bir biçimde pişirin. Afiyet olsun arkadaşlar
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı