Afyon’un Haşhaşlı Çöreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
1 kg un
1 paket toz maya
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
Üzeri için:
Sürtülmüş haşhaş
Biraz sıvı yağ
Harcı için:

(mercimekli)
1 tane soğan
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
Biraz kıyılmış maydanoz
Tuz,karabiber
(patatesli):
3 tane haşlanmış patates
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber

Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için,geniş ve derin bir kaba unu dökün,üzerine toz mayayı,sütü ve tuzu ek edip karıştırın ve akabinde ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hafif ele yapışacak bir hamuru yoğurun.
Kabarması için dinlenmeye bırakın.
O esnada,harcları hazırlayın,ocakta sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanı kavurun,ardından materyalleri ek edin ve soğumaya bırakın.
Hamur kabardıktan sonra küçük bezeler yapın ve elinizle bir çay tabağı büyük lükte açın.
Harcınızdan koyun ve iki kenardan alarak ortadan kapatın.
Üzerlerine haşhaşlı harçtan sürün ve üzerileri kızarana kadar 10-15 dakika 200 derece fırında denetimli bir biçimde pişirin. Afiyet olsun arkadaşlar
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Burma Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine) 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 5.5 su bardağı un denetimli ekleyin İçi için: 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un 3 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı silme tuz 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı şeker Arası için Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pekmez 1 paket haşhaş ezmesi Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 1 adet yumurta (beyazı hamurun içine, sarısı üzerine) 5.5-6 su bardağından 2 parmak eksik un Ara katları için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
  • Soru
Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un 1 paket instıt (Kuru pakmaya) 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı dövülmüş haşhaş 1 su bardağı rivyera sıvı yağ 1 adet yumurta Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Güneş Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (yaklaşık 6 bardak kontrollü koyalım, ele yapışmayan bir hamur olacak) Ara katlar için; 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt