Ağaç Kütük Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker (fincan büyükse 3, 5 fincan katabilirsiniz)
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
4 yemek kaşığı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
İç kreması için;
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
25 gram margarin
1 paket vanilya
Dış kreması için;
Kakaolu pasta kreması
Süt (üzerindeki süt ölçüsü kadar)
Ağaç Kütük Pasta Tanımı Yapılışı
Öncelikle tepsimize yağlı kâğıt koyalım hazır olsun kaba yumurta ve şekeri 5 dk boyunca sürat düzeyli çırpın .
Akabinde öteki materyallerin hepsini koyun tekrar güzelce çırpın yağlı kâğıt fırın tepsimize dökelim, güzelce yaydıralım.
170 yahut 175 derece fırında 20-25 dk pişirin. Kek pişerken kremayı yapalım kreması olan gereçlerin hepsini koyun vanilya hariç muhallebi üzere pişirin piştikten sonra vanilya koyup karıştırın.
Kek piştiyse kâğıtla bir arada rulo yapın üzerine bez örtün 5 dk bekletin zira rulo yaparken çatlama olmasın diye buda püf noktası kremamızı kekin üzerine döküp yaydırın isteğe bağlı doğranmış muz koyabilirsiniz.( ben koymadım ve rulo yapalım fotoğraftaki üzere 5 parmak ölçü ile kestim yanına koydum.)
Kakao ,pasta kremasını soğuk süt ile yapın paket arkasın da yazıyor zati ve pastanın üzerine güzelce sürün.
En son kürdan yahut çatal ile üzerine çizik atın buzdolabında dinlenmeye bırakın isteğe bağlı üzerine pudra şekeri yahut hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
Keki için;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker (fincan büyükse 3, 5 fincan katabilirsiniz)
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
4 yemek kaşığı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
İç kreması için;
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
25 gram margarin
1 paket vanilya
Dış kreması için;
Kakaolu pasta kreması
Süt (üzerindeki süt ölçüsü kadar)
Ağaç Kütük Pasta Tanımı Yapılışı
Öncelikle tepsimize yağlı kâğıt koyalım hazır olsun kaba yumurta ve şekeri 5 dk boyunca sürat düzeyli çırpın .
Akabinde öteki materyallerin hepsini koyun tekrar güzelce çırpın yağlı kâğıt fırın tepsimize dökelim, güzelce yaydıralım.
170 yahut 175 derece fırında 20-25 dk pişirin. Kek pişerken kremayı yapalım kreması olan gereçlerin hepsini koyun vanilya hariç muhallebi üzere pişirin piştikten sonra vanilya koyup karıştırın.
Kek piştiyse kâğıtla bir arada rulo yapın üzerine bez örtün 5 dk bekletin zira rulo yaparken çatlama olmasın diye buda püf noktası kremamızı kekin üzerine döküp yaydırın isteğe bağlı doğranmış muz koyabilirsiniz.( ben koymadım ve rulo yapalım fotoğraftaki üzere 5 parmak ölçü ile kestim yanına koydum.)
Kakao ,pasta kremasını soğuk süt ile yapın paket arkasın da yazıyor zati ve pastanın üzerine güzelce sürün.
En son kürdan yahut çatal ile üzerine çizik atın buzdolabında dinlenmeye bırakın isteğe bağlı üzerine pudra şekeri yahut hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun