Ağızda Dağılan Bayatlamayan Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
5 su bardağı un denetimli ekleyin gerekirse un ek edin
1 yemek kaşığı sirke
Yarım margarin yada tereyağı
1.5 tatlı kaşığı kadar tuz
Kabartma tozu
İçine koymak için;
Peynir
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Bardak ölçüsü 200ml
Ağızda Dağılan Bayatlamayan Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün materyaller oda sıcaklığında olsun.
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, sirke, kabartma tozu bu materyalleri hoş karıştıralım, unu denetimli ekleyelim elimize yapışmayacak çok da sert olmayacak hamur elde ediyoruz. Hamur çok sert olmamalı.
Poğaçalarımıza biçim verip, içine peynir koyup kapatalım fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altını üstünü pişirelim. Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Ağızda Dağılan Bayatlamayan Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
5 su bardağı un denetimli ekleyin gerekirse un ek edin
1 yemek kaşığı sirke
Yarım margarin yada tereyağı
1.5 tatlı kaşığı kadar tuz
Kabartma tozu
İçine koymak için;
Peynir
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Bardak ölçüsü 200ml
Ağızda Dağılan Bayatlamayan Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün materyaller oda sıcaklığında olsun.
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, sirke, kabartma tozu bu materyalleri hoş karıştıralım, unu denetimli ekleyelim elimize yapışmayacak çok da sert olmayacak hamur elde ediyoruz. Hamur çok sert olmamalı.
Poğaçalarımıza biçim verip, içine peynir koyup kapatalım fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altını üstünü pişirelim. Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Ağızda Dağılan Bayatlamayan Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı