Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tanımı İçin Gereçler
Hamur ;
250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yaklaşık 5 su bardağı un
Harcı için;
3-4 adet elma
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı küçük doğranmış ceviz
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak harcımızı yapıyoruz. Elmaları soyup iri iri rendeliyoruz bir tavada şekeri elmaları kavuruyoruz
Orta ateşte suyunu çektikten sonra cevizi tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur gereçlerini bir kaba unu hariç ekleyip karıştırıyoruz sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoruyoruz (çok katı olmayacak).
Elimize ceviz büyüklüğünde hamur alarak tahtanın üzerinde elimizin ayısıyla açalım.
Biçimimiz yuvarlak olduktan sonra hamurumuzun kenarlarından düz olacak halde iki yanlardan keselim.
Kestiğimiz kenarlardan karşılıklı olarak üç kesik atıyoruz (fotoğraftaki gibi).
İç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar ortasına koyuyoruz.
Ve örgü halinde bir sağa taraftan bir sol taraftan örüyoruz. (isterseniz öteki biçimde yapabilirsiniz).
Tepsimize yağlı kağıt serip üzerine yaptığımız kurabiyelere diziyorum.
Evvelce ısıtılmış fırında 170° -180° 30 dk kadar denetimli biçimde pişiriyoruz üzerleri çok kızarmayacak.
Birinci sıcaklığı geçince kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpelim. Ve afiyet olsunn. Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum
Hamur ;
250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yaklaşık 5 su bardağı un
Harcı için;
3-4 adet elma
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı küçük doğranmış ceviz
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak harcımızı yapıyoruz. Elmaları soyup iri iri rendeliyoruz bir tavada şekeri elmaları kavuruyoruz
Orta ateşte suyunu çektikten sonra cevizi tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur gereçlerini bir kaba unu hariç ekleyip karıştırıyoruz sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoruyoruz (çok katı olmayacak).
Elimize ceviz büyüklüğünde hamur alarak tahtanın üzerinde elimizin ayısıyla açalım.
Biçimimiz yuvarlak olduktan sonra hamurumuzun kenarlarından düz olacak halde iki yanlardan keselim.
Kestiğimiz kenarlardan karşılıklı olarak üç kesik atıyoruz (fotoğraftaki gibi).
İç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar ortasına koyuyoruz.
Ve örgü halinde bir sağa taraftan bir sol taraftan örüyoruz. (isterseniz öteki biçimde yapabilirsiniz).
Tepsimize yağlı kağıt serip üzerine yaptığımız kurabiyelere diziyorum.
Evvelce ısıtılmış fırında 170° -180° 30 dk kadar denetimli biçimde pişiriyoruz üzerleri çok kızarmayacak.
Birinci sıcaklığı geçince kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpelim. Ve afiyet olsunn. Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum