Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
150 gram tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış fındık
Aldığı kadar un (Yaklaşık 2.5 su bardağı
Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kaba tereyağı, sıvı yağı ve yumurtayı katıp çırpıcı yardımı ile çırpalım.
Akabinde un hariç bütün gereçleri ekleyelim.
Azar azar unu ekleyip yumuşak ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Elimizle hal vererek yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye aralıklı bir formda dizelim.
Evvelce ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Not: Kurabiyeler piştikten sonra 10 dakika dokunmadan tepside dinlendirelim. Afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış fındık
Aldığı kadar un (Yaklaşık 2.5 su bardağı
Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kaba tereyağı, sıvı yağı ve yumurtayı katıp çırpıcı yardımı ile çırpalım.
Akabinde un hariç bütün gereçleri ekleyelim.
Azar azar unu ekleyip yumuşak ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Elimizle hal vererek yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye aralıklı bir formda dizelim.
Evvelce ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Not: Kurabiyeler piştikten sonra 10 dakika dokunmadan tepside dinlendirelim. Afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı