Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tutam dereotu
İç harcı için
100 gram beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dereotunu yıkayıp temizleyin incecik doğrayın.
Peynirlerinizi hazırlayın ve yoğurma işlemine geçebilirsiniz
Yoğurma kabına un haricindeki tüm malzemeleri alın unutmayın.
Yumurtanın birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz
Tereyağıda yukarıda belirttiğim gibi oda ısısında olacak unu azar azar yedirerek ekliyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
Cevizden biraz büyük parçalar alıp beziyoruz nescafe tabağı büyüklüğünde elimizle veya oklavayla açıyoruz
Kenar kısmına yani yarım ay olacak şekilde iç harcı ilave ediyoruz. Ben karışık koydum ve diğer hamuru kapatıp üzerlerine yumurta sarısına 2 çay kaşığı sıvı yağ ekleyip sürüyoruz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz.
Dilerseniz üzerine çörek otu ,susam serpebilirsiniz.
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt