Ağızda Dağılan Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket margarin (250gr)
1 yemek kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Ağızda Dağılan Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaseye yumurta (Sarısını ayıralım) sıvı yağ sirke ve şekeri ekleyip, karıştıralım.
Ardından mahlebi ve tuzu ekleyelim karıştıralım.
Son olarak margarin kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyip, yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Tepsimize yağlı kağıt serelim ve hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp tepsiye koyalım sırası ile tıpkı biçimde yapalım.
Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim ve çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında pişirelim afiyet olsun
Ağızda Dağılan Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 paket margarin (250gr)
1 yemek kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Ağızda Dağılan Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaseye yumurta (Sarısını ayıralım) sıvı yağ sirke ve şekeri ekleyip, karıştıralım.
Ardından mahlebi ve tuzu ekleyelim karıştıralım.
Son olarak margarin kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyip, yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Tepsimize yağlı kağıt serelim ve hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp tepsiye koyalım sırası ile tıpkı biçimde yapalım.
Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim ve çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında pişirelim afiyet olsun
Ağızda Dağılan Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı