Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 su bardak un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 kalıp beyaz peynir veya lor maydanoz
Üzeri için :
Yumurta sarısı
Susam
Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Peynir ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, tuz,şeker karıştırın.
Karbonatı koyup, karıştırın. 1 yumurta ve 1 beyazını ekleyerek ve en son un, kabartma tozunu eleyerek yoğurma.
Kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın.
İçine peynirli harçtan koyup kapatın, kapattığınız kısım yukarıya geçecek şekilde tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
Susam ya da çörek otu kullanarak hem enfes görünümü hemde tadını iki katına çıkarın.
Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 su bardak un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 kalıp beyaz peynir veya lor maydanoz
Üzeri için :
Yumurta sarısı
Susam
Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Peynir ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, tuz,şeker karıştırın.
Karbonatı koyup, karıştırın. 1 yumurta ve 1 beyazını ekleyerek ve en son un, kabartma tozunu eleyerek yoğurma.
Kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın.
İçine peynirli harçtan koyup kapatın, kapattığınız kısım yukarıya geçecek şekilde tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
Susam ya da çörek otu kullanarak hem enfes görünümü hemde tadını iki katına çıkarın.
Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı