Ağızda Dağılan Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yada margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için
Yarın kase tahin
3 kaşık toz şeker
3 kaşık fındık kırığı
Ağızda Dağılan Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerden yumurta ve tereyağ oda ısında olmalıdır. Un ve üzeri için kullanacağımız malzemeler hariç diğerlerini bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Unu kontrollü bir şekilde hamura ilave edeceğiz. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvam da olacak. 3 bardak un benim ölçüme yetti. Sizde kontrollü bir şekilde ilave edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak şekil vererek tepsiye dizelim.
Şeklimizi verebilmek için bir aparat yada benim gibi havaneli kullanalım. Kurabiyelerin üzerine bastırıp, ortasında küçük bir havuz oluşturalım.
Bu havuza sırası ile havuzun içi dolacak şekilde kaşık yardımı ile tahin dökelim.
Tahin döktükten sonra üzerine kaşık yardımı ile toz şeker serpelim.
En son olarak üzerine fındık parçaları tahinin üzerine gelecek gibi serperek kurabiyemizi hazırlamış olacağız.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yada margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için
Yarın kase tahin
3 kaşık toz şeker
3 kaşık fındık kırığı
Ağızda Dağılan Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerden yumurta ve tereyağ oda ısında olmalıdır. Un ve üzeri için kullanacağımız malzemeler hariç diğerlerini bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Unu kontrollü bir şekilde hamura ilave edeceğiz. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvam da olacak. 3 bardak un benim ölçüme yetti. Sizde kontrollü bir şekilde ilave edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak şekil vererek tepsiye dizelim.
Şeklimizi verebilmek için bir aparat yada benim gibi havaneli kullanalım. Kurabiyelerin üzerine bastırıp, ortasında küçük bir havuz oluşturalım.
Bu havuza sırası ile havuzun içi dolacak şekilde kaşık yardımı ile tahin dökelim.
Tahin döktükten sonra üzerine kaşık yardımı ile toz şeker serpelim.
En son olarak üzerine fındık parçaları tahinin üzerine gelecek gibi serperek kurabiyemizi hazırlamış olacağız.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı