Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Yarım paket margarin yahut tereyağ
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam çörek otu
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabında un hariç öbür materyalleri koyup karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş denetimli ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurumuz çok yumuşak yahut çok katı olmayacak unun markasına nazaran değişebilir.
Elimizle ceviz büyüklüğü kadar hamur alıp o hal veriyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.35-40 adet çıkıyor. Deneyenlere afiyet olsun bana da fotoğraf atarsanız sevinirim
4 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Yarım paket margarin yahut tereyağ
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam çörek otu
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabında un hariç öbür materyalleri koyup karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş denetimli ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurumuz çok yumuşak yahut çok katı olmayacak unun markasına nazaran değişebilir.
Elimizle ceviz büyüklüğü kadar hamur alıp o hal veriyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.35-40 adet çıkıyor. Deneyenlere afiyet olsun bana da fotoğraf atarsanız sevinirim