Ağızda Eriyen Muhteşem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
125 gram yumuşak tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı (Akı üzeri için ayrılacak)
1 paket vanilya (5 gram)
2 buçuk su bardağı un (Kontrollü)
Bulamak için;
1 adet yumurta akı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi ve ceviz
Üzeri için;
Benmari usulü eritilmiş çikolata, reçel, marmelat vs
Ağızda Eriyen Muhteşem Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiye hamuru için gerekli olan yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, toz şeker ve vanilyayı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırdım.
Karıştırdığım karışımın üzerine unu kontrollü olarak ekleyip, güzelce yoğurdum ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettim.
Yoğurduğum hamuru streç filme sarıp, buzdolabına kaldırılarak 20 dakika kadar dinlendirdim.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparttım ve avuç içinde yuvarladım.
Ortasına parmak ile bastırıp çukurlaştırdım.
Şekillendirdiğim kurabiyeleri önce yumurta akına, daha sonra fındıklı ceviz karışımına bulayıp borcama dizdim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları hafif pembeleşinceye kadar pişirdim.
Fırından aldığım kurabiyeleri tepsi içerisinde soğumaya bıraktım.
Soğuyan kurabiyelerin ortasına eritilmiş çikolata ve çilek sosu koydum. Afiyet olsun.
Ağızda Eriyen Muhteşem Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
125 gram yumuşak tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı (Akı üzeri için ayrılacak)
1 paket vanilya (5 gram)
2 buçuk su bardağı un (Kontrollü)
Bulamak için;
1 adet yumurta akı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi ve ceviz
Üzeri için;
Benmari usulü eritilmiş çikolata, reçel, marmelat vs
Ağızda Eriyen Muhteşem Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiye hamuru için gerekli olan yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, toz şeker ve vanilyayı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırdım.
Karıştırdığım karışımın üzerine unu kontrollü olarak ekleyip, güzelce yoğurdum ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettim.
Yoğurduğum hamuru streç filme sarıp, buzdolabına kaldırılarak 20 dakika kadar dinlendirdim.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparttım ve avuç içinde yuvarladım.
Ortasına parmak ile bastırıp çukurlaştırdım.
Şekillendirdiğim kurabiyeleri önce yumurta akına, daha sonra fındıklı ceviz karışımına bulayıp borcama dizdim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları hafif pembeleşinceye kadar pişirdim.
Fırından aldığım kurabiyeleri tepsi içerisinde soğumaya bıraktım.
Soğuyan kurabiyelerin ortasına eritilmiş çikolata ve çilek sosu koydum. Afiyet olsun.
Ağızda Eriyen Muhteşem Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı