Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
2 paket krem şanti
Çırpmak için 1 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Sosu için;
1 paket hazır çikolata sosu
Pişirmek için 2.5 su bardağı süt
Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz ;
2.5 buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1.5 yemek kaşığı kakao
1 paket sütlü çikolata
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker güzelce çırpılarak sıvı malzemelerde dahil edilir ve klasik bir kek hamuru elde edilir.
Kek hamuru içerisine girecek katı malzemeleri eleyerek ekliyoruz.
Yağlanmış en büyük boy borcama dökülerek 170 derece fırında 20-25 dk pişirilir.
Kek fırında pişerken çikolata sosu arkasındaki tarife göre hazırlanır ve ara ara karıştırarak kabuk bağlaması engellenerek bir kenarda soğutulur.
Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen kek üzeri bir kürdan yardımı ile delikler açılarak 1 su bardağı süt ile her yeri eşit olacak şekilde ıslatılır.
Islatılan kek tamamen soğuyana kadar bir kenarda bekletilir.
Soğuk süt ile çırpılan krem şanti kekin yüzeyine sıvanarak buz dolabında 30 dk dinlendirilir.
Sonrasında çikolata sosu tüm yüzeye eşit gelecek ve şanti tamamen kapanacak şekilde yaydırılır.
Ben üzerine krem şanti koyarak bir kürdan yardımı ile kalp deseni yaptım.
Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
2 paket krem şanti
Çırpmak için 1 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Sosu için;
1 paket hazır çikolata sosu
Pişirmek için 2.5 su bardağı süt
Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz ;
2.5 buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1.5 yemek kaşığı kakao
1 paket sütlü çikolata
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker güzelce çırpılarak sıvı malzemelerde dahil edilir ve klasik bir kek hamuru elde edilir.
Kek hamuru içerisine girecek katı malzemeleri eleyerek ekliyoruz.
Yağlanmış en büyük boy borcama dökülerek 170 derece fırında 20-25 dk pişirilir.
Kek fırında pişerken çikolata sosu arkasındaki tarife göre hazırlanır ve ara ara karıştırarak kabuk bağlaması engellenerek bir kenarda soğutulur.
Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen kek üzeri bir kürdan yardımı ile delikler açılarak 1 su bardağı süt ile her yeri eşit olacak şekilde ıslatılır.
Islatılan kek tamamen soğuyana kadar bir kenarda bekletilir.
Soğuk süt ile çırpılan krem şanti kekin yüzeyine sıvanarak buz dolabında 30 dk dinlendirilir.
Sonrasında çikolata sosu tüm yüzeye eşit gelecek ve şanti tamamen kapanacak şekilde yaydırılır.
Ben üzerine krem şanti koyarak bir kürdan yardımı ile kalp deseni yaptım.
Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı