Son konular

Ajvar Sos (Hem Kahvaltılık Sos Hemde Meze Olarak Tüketebileceğiniz Harika Bir Tat)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ajvar Sos (Hem Kahvaltılık Sos Hemde Meze Olarak Tüketebileceğiniz Şahane Bir Tat) Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo domates
10 adet közlenmiş patlıcan
7 adet közlenmiş kapya biber
3 adet orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
İsteğe nazaran bir tutam maydanoz
2 tane küp şeker
3 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke

Ajvar Sos (Hem Kahvaltılık Sos Hemde Meze Olarak Tüketebileceğiniz Şahane Bir Tat) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan ve kapya biberlerimizi fırında közlüyoruz.
Közledikten sonra sıcak sıcak bir poşete koyuyoruz. Bu biçimde soyulması çok daha kolay olacaktır.
Soyduğumuz biber ve patlıcanımızı çok ince olacak halde doğruyoruz.
Tenceremizin içerisine soğanları küp küp doğruyoruz ve zeytinyağ ek ediyoruz.
Biraz kavurduktan sonra içerisine sarımsaklarımızı da doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
Domateslerimizi yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ince olacak formda blendırdan geçiriyoruz.
Kavrulmuş soğanlarımızın içerisine domatesimizi ek ediyoruz.
Domatesleri suyunu çekip kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
İnce ince doğradığımız kapya biberleri ve patlıcanları domatesin üzerine ek ediyoruz. Ve karıştırıyoruz.
Küçük küçük doğradığımız maydanozları ek ediyoruz.
Akabinde şeker, tuz ,sirke ve karabiberi de ekleyip iki dakika daha kaynatıyoruz. Olağan de bu ajvar sosunda maydanoz pek olmaz lakin ben çok lezzetli bulduğum için koyuyorum dilerseniz sizde tercih edebilirsiniz. Şayet biraz ağza gelecek biçimde canlı severseniz blendırdan geçirmenize gerek yok. Lakin biraz pürüzsüz bir hal alıp daha kolay sürülebilir olmasını istiyorsanız blendırdan geçirebilirsiniz. ben geçirdim. Her tarife kendimizden biraz farklılıklar katarak yeni lezzetler oluşturabiliriz.
Kaynayan sosumuzu sıcak sıcak dikkatli bir halde kavanozlara katıp kapağını sıkıca kapatıyoruz. Hem meze olarak hemde kahvaltılık sos olarak tüketeceğiniz bu kışlık ajvar sos tanımımı kesinlikle denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kahvaltılık Ajvar Sos Tanımı İçin Gereçler 4 kilo kırmızı biber 2 kilo domates, 1 kilo patlıcan, 1 kilo havuç, 2 baş sarımsak, 1 su bardağı zeytin yağ, 1 su bardağı sirke, 1 yemek kaşığı pul biber (Acılı seven acı pul biber koyabilir). Damak tadınıza nazaran tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller 2 büyük uzunluk patlıcan 3 büyük uzunluk kapya biber 4 orta uzunluk domates 4-5 iri diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz Pulbiber Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle patlıcan ve kapya biberleri bir kaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Ajvar Közlenmiş Patlıcan Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Enfes Lezzet Tanımı İçin Gereçler 2 kilo kapya biber 2 kilo domates 5 büyük patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 büyük soğan 2 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Ajvar Közlenmiş Patlıcan Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Enfes Lezzet Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler 2 kilo kırmızı kapya biber 1 kilo domates 1 kilo patlıcan 4 diş sarımsak 2 adet havuç 1 su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 2 nyemek kaşığı tuz Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Biberleri ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kahvaltılık Domatesli Sos Tanımı İçin Materyaller 5 kilo domates 1 demet maydanoz 1 baş sarımsak 1 çay bardağı sirke 1 su bardağı zeytinyağı İsteğe bağlı yeşil yada kırmızı biber Tuz Kekik Cam konserve kavanozu (Yapılan materyale nazaran sayısı değişir ben 8 tane kavanoz kullandım sıfır kapak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt