Ajvar Sosu Tanımı İçin Gereçler
2 kg patlıcan
1 kg kırmızı biber
1 kg domates
1 adet soğan
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pul biber
1, 5 yemek kaşığı tuz
Ajvar Sosu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları ve biberleri közleyin.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Domatesleri rendeleyip ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri, sarımsakları ekleyin.
Karışımı blenderdan geçirin.
Tuz ve pul biberini ekleyip karıştırın.
10-15 dakika daha pişirin.
Sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın.
1 gece bu formda bekletip sonraki gün güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın.
2 kg patlıcan
1 kg kırmızı biber
1 kg domates
1 adet soğan
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pul biber
1, 5 yemek kaşığı tuz
Ajvar Sosu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları ve biberleri közleyin.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Domatesleri rendeleyip ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri, sarımsakları ekleyin.
Karışımı blenderdan geçirin.
Tuz ve pul biberini ekleyip karıştırın.
10-15 dakika daha pişirin.
Sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın.
1 gece bu formda bekletip sonraki gün güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın.