Akıtma (Krepte Neymiş) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Pişince sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Akıtma (Krepte Neymiş) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabı içerisine ılık su, ılık süt, toz şeker, ve yumurtayı alıp güzelce çırpalım.
Akabinde tuz ve unu ek edelim, karıştırmaya devam edelim. Biraz cıvık üzere gözüküyor fakat mayalandığında yoğunlaşıyor.
Hazırladığımız hamurumuzun üzerini kapatarak bir saat kadar mayalanması için bekletelim.
Mayalanma evresi bittiğinde kepçe ile bir tıp hamuru karıştıralım.
Ocağa aldığımız tavamızı ısıtalım birinci seferde az yağ sürüyorum bir daha tavaya ben yağ sürmüyorum.
Boza kıvamına gelen hamurumuzdan 1 kepçe alalım ve tavaya dökerek yayalım.
Üzeri göz göz olan akıtmamızın art tarafını çevirelim ve bu tarafıda pişirelim.
İki yüzü de güzelce kızaran akıtmalarımızı servis tabağına alalım. Sıvı yağ ve tereyağ karışımından üst tarafına sürelim.
Hamurumuz bitene kadar bu biçimde devam edelim. Yumuşacık mis üzere mayalı akıtmalarımız servise hazır. Afiyet olsun
Akıtma (Krepte Neymiş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Pişince sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Akıtma (Krepte Neymiş) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabı içerisine ılık su, ılık süt, toz şeker, ve yumurtayı alıp güzelce çırpalım.
Akabinde tuz ve unu ek edelim, karıştırmaya devam edelim. Biraz cıvık üzere gözüküyor fakat mayalandığında yoğunlaşıyor.
Hazırladığımız hamurumuzun üzerini kapatarak bir saat kadar mayalanması için bekletelim.
Mayalanma evresi bittiğinde kepçe ile bir tıp hamuru karıştıralım.
Ocağa aldığımız tavamızı ısıtalım birinci seferde az yağ sürüyorum bir daha tavaya ben yağ sürmüyorum.
Boza kıvamına gelen hamurumuzdan 1 kepçe alalım ve tavaya dökerek yayalım.
Üzeri göz göz olan akıtmamızın art tarafını çevirelim ve bu tarafıda pişirelim.
İki yüzü de güzelce kızaran akıtmalarımızı servis tabağına alalım. Sıvı yağ ve tereyağ karışımından üst tarafına sürelim.
Hamurumuz bitene kadar bu biçimde devam edelim. Yumuşacık mis üzere mayalı akıtmalarımız servise hazır. Afiyet olsun
Akıtma (Krepte Neymiş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı