Akşam Çaylarının En Tatlısı: İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı irmik
3 dolu yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Şerbeti için ;
2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 su bardağı süt
Süslemek için;
Toz antep fıstığı, ceviz, fındık (isteğe göre)
Akşam Çaylarının En Tatlısı: İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeker ve sütü küçük bir tencereye alalım, şeker eriyince ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynayınca ocağı kapatalım.
Öbür bir tencerede tereyağını eritip irmiği ekleyelim. Rengi dönene kadar kavuralım.
İstediğimiz renge gelen irmiğe sütlü şerbetimizi dökelim.
Sütü çekene kadar altı kısık olarak pişirelim. Dinlenen helvamızı akşam çay saatlerinde tüketmek için süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Akşam Çaylarının En Tatlısı: İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı irmik
3 dolu yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Şerbeti için ;
2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 su bardağı süt
Süslemek için;
Toz antep fıstığı, ceviz, fındık (isteğe göre)
Akşam Çaylarının En Tatlısı: İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeker ve sütü küçük bir tencereye alalım, şeker eriyince ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynayınca ocağı kapatalım.
Öbür bir tencerede tereyağını eritip irmiği ekleyelim. Rengi dönene kadar kavuralım.
İstediğimiz renge gelen irmiğe sütlü şerbetimizi dökelim.
Sütü çekene kadar altı kısık olarak pişirelim. Dinlenen helvamızı akşam çay saatlerinde tüketmek için süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Akşam Çaylarının En Tatlısı: İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı