Resimli Alabalık Buğulama Tarifi
Alabalık Buğulama Nasıl Yapılır
Alabalık Buğulamasının Tarifi
imagesalabalikbugulamatarifiresimli5ad45f0269402
Malzemeler
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet carliston biber
15 adet limonun suyu
70 gr tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr mantar
1 corba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber
Yapılışı :
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir Alabalık filetoları domateslerin uzerine yerleştirilir Bakiye domatesler ise dorde bolunup balıkların aralarına yerleştirilir
Carliston biberler cekirdekleri cıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların ustune yerleştirilir İkiye bolunmuş mantarlar, bir corba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir
Limon suyu ve balıkların ust seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler
Alabalık Buğulama Nasıl Yapılır
Alabalık Buğulamasının Tarifi
imagesalabalikbugulamatarifiresimli5ad45f0269402
Malzemeler
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet carliston biber
15 adet limonun suyu
70 gr tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr mantar
1 corba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber
Yapılışı :
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir Alabalık filetoları domateslerin uzerine yerleştirilir Bakiye domatesler ise dorde bolunup balıkların aralarına yerleştirilir
Carliston biberler cekirdekleri cıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların ustune yerleştirilir İkiye bolunmuş mantarlar, bir corba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir
Limon suyu ve balıkların ust seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler