Alaca Çorba Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 orta uzunluk soğan
2 kuru kırmızı biber yahut 2 taze kırmızı biber
Yarım su bardağı nohut
Üzeri için;
Zeytinyağı
Tarhun( bir çeşit baharat) yahut nane
Alaca Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek formda su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (tavuk et suyu yahut bülyon eklenir)
Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
Katıysa su ekleyelim.
Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
Not; Gaziantep’in yöresel çorbasıdır.
Alaca Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 orta uzunluk soğan
2 kuru kırmızı biber yahut 2 taze kırmızı biber
Yarım su bardağı nohut
Üzeri için;
Zeytinyağı
Tarhun( bir çeşit baharat) yahut nane
Alaca Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek formda su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (tavuk et suyu yahut bülyon eklenir)
Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
Katıysa su ekleyelim.
Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
Not; Gaziantep’in yöresel çorbasıdır.
Alaca Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı