SoruCevap
Yeni Üye
Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük uzunluk bostan patlıcan
1 kase yoğurt
100 gram minik küpler halinde doğranmış yağsız kuşbaşı
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanı közlüyoruz. Bu esnada etleri tavaya alıp evvel mühürleme yapıyoruz.
Etlerin rengi değişince ayçiçek yağını ekleyip kavuruyoruz. Patlıcanları bıçak ortası formunda doğruyoruz. (çatalla da ezebilirsiniz) tuz atıp yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Yoğurt-patlıcan karışımını bir tabağa alıyoruz.
Etlere tereyağını ve pul biberi ekliyoruz. 1 dakika kadar bekleyip kapatıp patlıcan-yoğurt karışımı üzerine döküyoruz.
Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 büyük uzunluk bostan patlıcan
1 kase yoğurt
100 gram minik küpler halinde doğranmış yağsız kuşbaşı
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanı közlüyoruz. Bu esnada etleri tavaya alıp evvel mühürleme yapıyoruz.
Etlerin rengi değişince ayçiçek yağını ekleyip kavuruyoruz. Patlıcanları bıçak ortası formunda doğruyoruz. (çatalla da ezebilirsiniz) tuz atıp yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Yoğurt-patlıcan karışımını bir tabağa alıyoruz.
Etlere tereyağını ve pul biberi ekliyoruz. 1 dakika kadar bekleyip kapatıp patlıcan-yoğurt karışımı üzerine döküyoruz.
Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı