Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
6 adet patlıcan
2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak tuz
500 gram yumuşak dana kuşbaşı et
1 kuru soğan
Yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber pul biber ( baharatlar isteğe göre ) (bardak ölçüsü 250 ml gram )
Üzerine yakıp gezdirmek için
Yarım yemek kaşı tereyağı toz kırmızı biber
Ali Nazik Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı yıkayıp közleyelim.
Közleme işi bitince sıcakken poşete koyup terletelim ki kabukları kolay soyulsun. Patlıcanlar terledi kabukları soyuldu.
İnce ince kıyalım.
Bir kabın içine alalım.
Sarımsakları dövüp katalım.
Yoğurdumuzu tuzu da katıp karıştıralım.
Bir kenara alalım geçelim etimizi hazırlamaya tavamızı güzel ısıtalım.
Tereyağ ve sıvı yağı koyalım etlerimizi de koyup güzel bir şekilde etlerimizi mühürleyelim. Bu sırada etler su salacaktır salsın pişirmeye devam edelim.
Etler suyunu çekecektir suyunu çekti bir kuru soğanı ortadan ikiye bölüp etlerin içine atalım.
Birlikte kavuralım amaç soğanın lezzeti etlere geçsin etlerimiz pişti mi diye kontrol edelim.
Yumuşak et olursa bu işlemde pişecektir pişmemişse biraz sıcak su koyup biraz daha pişirebilirsiniz.
Benim etlerim yumuşak olduğu için pişti soğanları bir kenara alalım. Onların işi bitti çünkü salçamızı ilave edelim.
Toz kırmızı biberimizi ilave edelim biraz daha kavurup yarım su bardağı sıcak su ilave edip biraz daha kaynatalım.
Bu arada tuzunu ve dilediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
Ocağı kapatalım.
Servis tabağına patlıcanı koyalım.
Üzerine etlerimizi koyalım tereyağ ve kırmızı toz biberi yakıp üzerine dökelim dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Dip not etimizi patlıcanın üzerine ılık olacak şekilde dökelim ki patlıcan yoğurtlu olduğu için ekşime yapmasın.
Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Ali Nazik Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet patlıcan
2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak tuz
500 gram yumuşak dana kuşbaşı et
1 kuru soğan
Yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber pul biber ( baharatlar isteğe göre ) (bardak ölçüsü 250 ml gram )
Üzerine yakıp gezdirmek için
Yarım yemek kaşı tereyağı toz kırmızı biber
Ali Nazik Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı yıkayıp közleyelim.
Közleme işi bitince sıcakken poşete koyup terletelim ki kabukları kolay soyulsun. Patlıcanlar terledi kabukları soyuldu.
İnce ince kıyalım.
Bir kabın içine alalım.
Sarımsakları dövüp katalım.
Yoğurdumuzu tuzu da katıp karıştıralım.
Bir kenara alalım geçelim etimizi hazırlamaya tavamızı güzel ısıtalım.
Tereyağ ve sıvı yağı koyalım etlerimizi de koyup güzel bir şekilde etlerimizi mühürleyelim. Bu sırada etler su salacaktır salsın pişirmeye devam edelim.
Etler suyunu çekecektir suyunu çekti bir kuru soğanı ortadan ikiye bölüp etlerin içine atalım.
Birlikte kavuralım amaç soğanın lezzeti etlere geçsin etlerimiz pişti mi diye kontrol edelim.
Yumuşak et olursa bu işlemde pişecektir pişmemişse biraz sıcak su koyup biraz daha pişirebilirsiniz.
Benim etlerim yumuşak olduğu için pişti soğanları bir kenara alalım. Onların işi bitti çünkü salçamızı ilave edelim.
Toz kırmızı biberimizi ilave edelim biraz daha kavurup yarım su bardağı sıcak su ilave edip biraz daha kaynatalım.
Bu arada tuzunu ve dilediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
Ocağı kapatalım.
Servis tabağına patlıcanı koyalım.
Üzerine etlerimizi koyalım tereyağ ve kırmızı toz biberi yakıp üzerine dökelim dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Dip not etimizi patlıcanın üzerine ılık olacak şekilde dökelim ki patlıcan yoğurtlu olduğu için ekşime yapmasın.
Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Ali Nazik Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı