Son konular

Ali Nazik Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
6 adet patlıcan
2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak tuz
500 gram yumuşak dana kuşbaşı et
1 kuru soğan
Yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber pul biber ( baharatlar isteğe göre ) (bardak ölçüsü 250 ml gram )
Üzerine yakıp gezdirmek için
Yarım yemek kaşı tereyağı toz kırmızı biber

Ali Nazik Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı yıkayıp közleyelim.
Közleme işi bitince sıcakken poşete koyup terletelim ki kabukları kolay soyulsun. Patlıcanlar terledi kabukları soyuldu.
İnce ince kıyalım.
Bir kabın içine alalım.
Sarımsakları dövüp katalım.
Yoğurdumuzu tuzu da katıp karıştıralım.
Bir kenara alalım geçelim etimizi hazırlamaya tavamızı güzel ısıtalım.
Tereyağ ve sıvı yağı koyalım etlerimizi de koyup güzel bir şekilde etlerimizi mühürleyelim. Bu sırada etler su salacaktır salsın pişirmeye devam edelim.
Etler suyunu çekecektir suyunu çekti bir kuru soğanı ortadan ikiye bölüp etlerin içine atalım.
Birlikte kavuralım amaç soğanın lezzeti etlere geçsin etlerimiz pişti mi diye kontrol edelim.
Yumuşak et olursa bu işlemde pişecektir pişmemişse biraz sıcak su koyup biraz daha pişirebilirsiniz.
Benim etlerim yumuşak olduğu için pişti soğanları bir kenara alalım. Onların işi bitti çünkü salçamızı ilave edelim.
Toz kırmızı biberimizi ilave edelim biraz daha kavurup yarım su bardağı sıcak su ilave edip biraz daha kaynatalım.
Bu arada tuzunu ve dilediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
Ocağı kapatalım.
Servis tabağına patlıcanı koyalım.
Üzerine etlerimizi koyalım tereyağ ve kırmızı toz biberi yakıp üzerine dökelim dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Dip not etimizi patlıcanın üzerine ılık olacak şekilde dökelim ki patlıcan yoğurtlu olduğu için ekşime yapmasın.

Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Ali Nazik Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Gereçler 50 gram tereyağı 1 diş sarımsak 500 gram küçük küçük doğranmış et 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı pul biber Biraz kekik ve karabiber Patlıcanlı karışım için 1 kase yoğurt 3 adet közlenmiş patlıcan 2 diş sarımsak Tuz İsteğe nazaran biberde közlenebilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Ali Nazik (Yoğurtsuz) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 500 gram kuş başı et 2 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Ali Nazik (Yoğurtsuz) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller 600 gram dana kuşbaşı 3-4 adet orta uzunluk patlıcan Süzme yoğurt (300-350 gram) 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 3 adet orta uzunluk sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım su bardağı sıcak su Yarım tatlı kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Etli Sultan Kebabı (Krepli) Tanımı İçin Malzemeler Krep için; 1 adet yumurta 2 su bardağı süt Aldığı kadar un Tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ İç harcı için; Yarım kilo kuşbaşı et 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 soğan 1 tane kapya biber 1 tane çarliston biber 1 yemek kaşığı biber salçası (domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 silme yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı su 4 adet patlıcan 1 çorba kasesi dolusu yoğurt 1 fiske karabiber 2 diş sarımsak Tuz Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt