Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Gereçler
50 gram tereyağı
1 diş sarımsak
500 gram küçük küçük doğranmış et
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Biraz kekik ve karabiber
Patlıcanlı karışım için
1 kase yoğurt
3 adet közlenmiş patlıcan
2 diş sarımsak
Tuz
İsteğe nazaran biberde közlenebilir süslemesi için
Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlara minik delikler açıp fırında közleyelim. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyalım ve minik minik doğrayıp kaseye alalım. Üzerine yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
Tereyağını derin bir tavaya alalım. Sarımsağı ek edip hafif soteleyelim. Akabinde etleri ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bekleyelim.
Piştikten sonra salça, pul biber, kekik, karabiber tuz ekleyip 2 dakika daha pişirelim. Daha sonra ocaktan alalım.
Servis tabağına evvel yoğurtlu karışımı alalım ve ortasını hafif çukur yapalım. Daha sonra etlerimizi ortasına yayalım. Kenar kısımlarına domates ve közlenmiş biber koyalım.
En son maydanoz ile süsleyelim. Şimdiden bu harika lezzeti deneyen herkese afiyet olsun
50 gram tereyağı
1 diş sarımsak
500 gram küçük küçük doğranmış et
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Biraz kekik ve karabiber
Patlıcanlı karışım için
1 kase yoğurt
3 adet közlenmiş patlıcan
2 diş sarımsak
Tuz
İsteğe nazaran biberde közlenebilir süslemesi için
Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlara minik delikler açıp fırında közleyelim. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyalım ve minik minik doğrayıp kaseye alalım. Üzerine yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
Tereyağını derin bir tavaya alalım. Sarımsağı ek edip hafif soteleyelim. Akabinde etleri ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bekleyelim.
Piştikten sonra salça, pul biber, kekik, karabiber tuz ekleyip 2 dakika daha pişirelim. Daha sonra ocaktan alalım.
Servis tabağına evvel yoğurtlu karışımı alalım ve ortasını hafif çukur yapalım. Daha sonra etlerimizi ortasına yayalım. Kenar kısımlarına domates ve közlenmiş biber koyalım.
En son maydanoz ile süsleyelim. Şimdiden bu harika lezzeti deneyen herkese afiyet olsun