Son konular

Ali Nazik Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
600 gram dana kuşbaşı
3-4 adet orta uzunluk patlıcan
Süzme yoğurt (300-350 gram)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 adet orta uzunluk sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yanmaz yapışmaz bir teflon tencereyi iki dakika kadar yüksek ateşte ısıttıktan sonra küçük küp halinde doğradığımız kuşbaşı etleri yağsız tencereye dökelim.
Yarım dakika kadar karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatalım.
Ocağın düzeyini kısık ateşe alıp etler suyunu çekene kadar ve orta ara karıştırarak pişirelim. Buradaki püf nokta etleri orta ara (Bir dakika arayla) karıştırmak yani ete olabildiğince az kaşık değdirmek.
Etler pişerken öteki yanda patlıcanlarımızı ocakta közledikten sonra kabuğunu soyup patlıcanların içini ince ince doğrayalım.
Süzme yoğurdumuzun içerisine rendelenmiş sarımsağımızı ve doğradığımız patlıcanları ekleyip güzelce karıştıralım.
Bu sırada etler suyunu çekmeye başladığı an (dikkat edin suyunu büsbütün çekmeyecek suyu düzgünce azaldığı zaman) tereyağını ve zeytinyağını ek edelim.
Tereyağını yedirdikten sonra domates ve biber salçamızı ekleyip bir dakika kadar düzgünce yedirelim ve yarım su bardağı kadar sıcak su ek edip pişirmeye devam edelim.
Eklediğimiz sıcak sudan sonra da etler suyunu yeniden çekmeye başladığı vakit tuz hariç baharatlarımızı ekleyelim.
Etler yumuşacık olunca (eğer etler gereğince yumuşamadan suyunu çekerse biraz daha sıcak su ek edelim) tuzunu ekleyip daha önce karıştırdığımız patlıcanlı süzme yoğurdumuzun üstüne koyup servis edelim. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 6 adet patlıcan 2 su bardağı süzme yoğurt 3 diş sarımsak tuz 500 gram yumuşak dana kuşbaşı et 1 kuru soğan Yarım su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz, karabiber, toz kırmızı biber pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 300 gram kuşbaşı et 3 tane sivri biber 1 tane soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta boy domates 1 tane sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağına 2 parmak eksik su Tuz Karabiber İsteğe bağlı 1 avuç kuzu yağı (100 gr ) Püresi için 2 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 silme yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı su 4 adet patlıcan 1 çorba kasesi dolusu yoğurt 1 fiske karabiber 2 diş sarımsak Tuz Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Beşamel Soslu Buğu Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı 1 adet havuç 2 orta uzunluk patates 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet orta uzunluk soğan 1 adet kapya biber 3-4 adet küçük uzunluk yeşil biber 2-3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Beşamel Sos İçin 2 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ali Nazik Tarifi İcin Malzemeler *56 yemek kaşığı suzme yoğurt *3 adet patlıcan *2 dış sarımsak *Tuz *350400 gr kuşbaşı et *1 yemek kaşığı tereyağ *1 yemek kaşığı salca *Kekik, pul biber, karabiber, tuz *1 su bardağına yakın sıcak su Ali Nazik Tarifi Yapılışı 1 *Oncelikle patlıcanlar kozlenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt