Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
600 gram dana kuşbaşı
3-4 adet orta uzunluk patlıcan
Süzme yoğurt (300-350 gram)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 adet orta uzunluk sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yanmaz yapışmaz bir teflon tencereyi iki dakika kadar yüksek ateşte ısıttıktan sonra küçük küp halinde doğradığımız kuşbaşı etleri yağsız tencereye dökelim.
Yarım dakika kadar karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatalım.
Ocağın düzeyini kısık ateşe alıp etler suyunu çekene kadar ve orta ara karıştırarak pişirelim. Buradaki püf nokta etleri orta ara (Bir dakika arayla) karıştırmak yani ete olabildiğince az kaşık değdirmek.
Etler pişerken öteki yanda patlıcanlarımızı ocakta közledikten sonra kabuğunu soyup patlıcanların içini ince ince doğrayalım.
Süzme yoğurdumuzun içerisine rendelenmiş sarımsağımızı ve doğradığımız patlıcanları ekleyip güzelce karıştıralım.
Bu sırada etler suyunu çekmeye başladığı an (dikkat edin suyunu büsbütün çekmeyecek suyu düzgünce azaldığı zaman) tereyağını ve zeytinyağını ek edelim.
Tereyağını yedirdikten sonra domates ve biber salçamızı ekleyip bir dakika kadar düzgünce yedirelim ve yarım su bardağı kadar sıcak su ek edip pişirmeye devam edelim.
Eklediğimiz sıcak sudan sonra da etler suyunu yeniden çekmeye başladığı vakit tuz hariç baharatlarımızı ekleyelim.
Etler yumuşacık olunca (eğer etler gereğince yumuşamadan suyunu çekerse biraz daha sıcak su ek edelim) tuzunu ekleyip daha önce karıştırdığımız patlıcanlı süzme yoğurdumuzun üstüne koyup servis edelim. Afiyet olsun.
600 gram dana kuşbaşı
3-4 adet orta uzunluk patlıcan
Süzme yoğurt (300-350 gram)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 adet orta uzunluk sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yanmaz yapışmaz bir teflon tencereyi iki dakika kadar yüksek ateşte ısıttıktan sonra küçük küp halinde doğradığımız kuşbaşı etleri yağsız tencereye dökelim.
Yarım dakika kadar karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatalım.
Ocağın düzeyini kısık ateşe alıp etler suyunu çekene kadar ve orta ara karıştırarak pişirelim. Buradaki püf nokta etleri orta ara (Bir dakika arayla) karıştırmak yani ete olabildiğince az kaşık değdirmek.
Etler pişerken öteki yanda patlıcanlarımızı ocakta közledikten sonra kabuğunu soyup patlıcanların içini ince ince doğrayalım.
Süzme yoğurdumuzun içerisine rendelenmiş sarımsağımızı ve doğradığımız patlıcanları ekleyip güzelce karıştıralım.
Bu sırada etler suyunu çekmeye başladığı an (dikkat edin suyunu büsbütün çekmeyecek suyu düzgünce azaldığı zaman) tereyağını ve zeytinyağını ek edelim.
Tereyağını yedirdikten sonra domates ve biber salçamızı ekleyip bir dakika kadar düzgünce yedirelim ve yarım su bardağı kadar sıcak su ek edip pişirmeye devam edelim.
Eklediğimiz sıcak sudan sonra da etler suyunu yeniden çekmeye başladığı vakit tuz hariç baharatlarımızı ekleyelim.
Etler yumuşacık olunca (eğer etler gereğince yumuşamadan suyunu çekerse biraz daha sıcak su ek edelim) tuzunu ekleyip daha önce karıştırdığımız patlıcanlı süzme yoğurdumuzun üstüne koyup servis edelim. Afiyet olsun.