Ali Paşa Pilavı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ali Paşa Pilavı Tanımı İçin Gereçler

Pilav için
1 su bardağı basmati pirinç
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı et suyu
Tuz
Köftesi için
250 gram dana kıyma
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tane rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Çay kaşığı ucuyla karbonat
Tuz
Kırmızı toz biber
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Sosu için
Sıvıyağı
2 tane rendelenmiş domates
Tuz

Ali Paşa Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Basmati pirinci ılık suda 1 saat bekletelim. Güzelce yıkayalım.
Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyalım. Eriyince pirinci ekleyip kavuralım.
Kavrulan pirince, tuz ,zerdeçal ,sıcak su et suyu ekleyip altını kısalım.
Suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pişmeye yakın denetim edelim. Su eği yapabilirsiniz.
Köfteler için tüm materyalleri güzelce yoğuralım. Misket halinde yuvarlayalım.
Geniş bir tavada tavayı sallayarak kızartalım.
Yağını alması için havlu kağıt koyduğumuz tabağa alalım.
Tıpkı tavaya 2 tane domates rendesi ve az tuz ekleyelim.
Domatesler pişince kızarttığımız köfteleri ekleyelim altı açık biraz karıştırarak sosu köfteye yedirelim.
Pilavımız üzerine soslu köftemizi koyalım. Sıcak sıcak yiyelim deneyenlere afiyet şifa olsun
 
Üst Alt