Alinazik Ve Çöp Şişin Muhteşem Uyumu Çöp Şişli Ali nazik Tarifi İçin Malzemeler
400 gram tavuk göğsü
Tavuğun sosu için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanlı sos için;
2 adet közlenmiş patlıcan( ben buzlukta bulunan yazdan közlediğim patlıcanları kullandım)
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ
Pide
Domates ve biber
Alinazik Ve Çöp Şişin Muhteşem Uyumu Çöp Şişli Ali nazik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk etini küpler halinde çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım.
Sosu için bir kaba yoğurt, biber salçası, karabiber ve tuzu alıp karıştıralım içine eti ilave edip karıştıralım bi kaç saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen eti çöp şişe takıp tepsiye dizelim domates ve biberi dilimleyip onuda etle beraber pişirelim.
Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında pişirelim.
Közlenmiş patlıcanları doğrayalım üzerine sarımsak yoğurt ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Servis yapacağımız tabağa patlıcanı alalım.
Kenarlarına tereyağı sürdüğümüz pideleri dizelim ortasına şişleri çekip domates biberi koyup tereyağ gezdirip servis edelim.
Alinazik Ve Çöp Şişin Muhteşem Uyumu Çöp Şişli Ali nazik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
400 gram tavuk göğsü
Tavuğun sosu için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanlı sos için;
2 adet közlenmiş patlıcan( ben buzlukta bulunan yazdan közlediğim patlıcanları kullandım)
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ
Pide
Domates ve biber
Alinazik Ve Çöp Şişin Muhteşem Uyumu Çöp Şişli Ali nazik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk etini küpler halinde çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım.
Sosu için bir kaba yoğurt, biber salçası, karabiber ve tuzu alıp karıştıralım içine eti ilave edip karıştıralım bi kaç saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen eti çöp şişe takıp tepsiye dizelim domates ve biberi dilimleyip onuda etle beraber pişirelim.
Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında pişirelim.
Közlenmiş patlıcanları doğrayalım üzerine sarımsak yoğurt ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Servis yapacağımız tabağa patlıcanı alalım.
Kenarlarına tereyağı sürdüğümüz pideleri dizelim ortasına şişleri çekip domates biberi koyup tereyağ gezdirip servis edelim.
Alinazik Ve Çöp Şişin Muhteşem Uyumu Çöp Şişli Ali nazik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı