Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi İçin Malzemeler
110 gram tereyağı ( oda ısısında )
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 paket vanilya
2 su bardağı un malzemelerden ve undan dolayı farklılık gösterebilir o yüzden unu azar azar kontrollü kullanın hamurumuz kula memesi yumuşaklığında olacak
Kreması için
500 ml süt
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket yani bir kutudan çıkan iki paket krem şanti
1 paket krema ben pakmaya kullandım
Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına maya, şeker ve ılık sütümüzü alalım.
Ardından mayanın aktifleşmesi için üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.
Daha sonra içine yumurta ve tereyağını ilave edelim unu eleyip azar azar ilave edelim
En son vanilya ekleyelim.
Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizelim.
Tepsi mayası için 15-20 dakika ılık bir yerde bekleyelim ben bu aşamada fırınımı 200 derecede 10 dakika ısıtıyorum kapağı açık olacak şekilde tepsi mayasını bu şekilde uyguluyorum.
Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim
Krema yapımına geçebiliriz ocağımızı orta hararetli açalım .
Üzerine tenceremizi alalım içerisine sütü boşaltalım ocakta sadece ılıktan biraz sıcak olsun süt.
Başka bir kapta yumurta sarılarını şekerle çırpalım nişasta un vanilya ilave edelim.
Ocağın üzerinde olan sütümüzden yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yumurtaların kesilmemesini sağlayarak tüm sütü bu şekilde yumurtalı karışıma aktaralım bu karışımı tekrardan ocağa alalım.
Bir iki taşım sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ocağımızı kapatalım soğumaya bırakalım.
Bu arada üzerine streç film örtün kabuk bağlamasın şimdi 2 paket krem şantiyi 1 paket kremayla mikserliyoruz asıl bomba benim dokunuşum yani benim kattığım hiç bir yerde görmediğim ama tecrübelerimden yola çıkarak yaptığım bir tekniktir krema genelde süt ile karıştırılır ben krema ile yapıyorum bu işlemi sonuç muhteşem oluyor.
Pişirdiğimiz kremayı mikserlediğimiz krem şantili karışıma azar azar ilave ederek mikserliyoruz işlem tamamdır
Pişen çöreklerimizi ortadan ikiye bölerek ben orta kısmında erik marmelatı kullandım siz evinizde hangi marmelat varsa onu da kullanabilirsiniz.
Ben tatlı ve ekşi uyumunu çok seviyorum o yüzden erik kullandım bir sıkma poşetine kremamızı boşaltıyoruz.
Çöreklerimizin içine sıkıyoruz kapaklarını kapatıp en son pudra şekeri serpiyoruz.
Not tarifi deneyecek arkadaşlar lütfen benimle de paylaşırsanız çok sevinirim Beni sosyal medyadan takip etmek isterseniz.
@guldokunusu sayfamdan bu ve bunun gibi harika tarifleri bulabilirsiniz sevgiler.
Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
110 gram tereyağı ( oda ısısında )
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 paket vanilya
2 su bardağı un malzemelerden ve undan dolayı farklılık gösterebilir o yüzden unu azar azar kontrollü kullanın hamurumuz kula memesi yumuşaklığında olacak
Kreması için
500 ml süt
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket yani bir kutudan çıkan iki paket krem şanti
1 paket krema ben pakmaya kullandım
Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına maya, şeker ve ılık sütümüzü alalım.
Ardından mayanın aktifleşmesi için üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.
Daha sonra içine yumurta ve tereyağını ilave edelim unu eleyip azar azar ilave edelim
En son vanilya ekleyelim.
Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizelim.
Tepsi mayası için 15-20 dakika ılık bir yerde bekleyelim ben bu aşamada fırınımı 200 derecede 10 dakika ısıtıyorum kapağı açık olacak şekilde tepsi mayasını bu şekilde uyguluyorum.
Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim
Krema yapımına geçebiliriz ocağımızı orta hararetli açalım .
Üzerine tenceremizi alalım içerisine sütü boşaltalım ocakta sadece ılıktan biraz sıcak olsun süt.
Başka bir kapta yumurta sarılarını şekerle çırpalım nişasta un vanilya ilave edelim.
Ocağın üzerinde olan sütümüzden yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yumurtaların kesilmemesini sağlayarak tüm sütü bu şekilde yumurtalı karışıma aktaralım bu karışımı tekrardan ocağa alalım.
Bir iki taşım sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ocağımızı kapatalım soğumaya bırakalım.
Bu arada üzerine streç film örtün kabuk bağlamasın şimdi 2 paket krem şantiyi 1 paket kremayla mikserliyoruz asıl bomba benim dokunuşum yani benim kattığım hiç bir yerde görmediğim ama tecrübelerimden yola çıkarak yaptığım bir tekniktir krema genelde süt ile karıştırılır ben krema ile yapıyorum bu işlemi sonuç muhteşem oluyor.
Pişirdiğimiz kremayı mikserlediğimiz krem şantili karışıma azar azar ilave ederek mikserliyoruz işlem tamamdır
Pişen çöreklerimizi ortadan ikiye bölerek ben orta kısmında erik marmelatı kullandım siz evinizde hangi marmelat varsa onu da kullanabilirsiniz.
Ben tatlı ve ekşi uyumunu çok seviyorum o yüzden erik kullandım bir sıkma poşetine kremamızı boşaltıyoruz.
Çöreklerimizin içine sıkıyoruz kapaklarını kapatıp en son pudra şekeri serpiyoruz.
Not tarifi deneyecek arkadaşlar lütfen benimle de paylaşırsanız çok sevinirim Beni sosyal medyadan takip etmek isterseniz.
@guldokunusu sayfamdan bu ve bunun gibi harika tarifleri bulabilirsiniz sevgiler.
Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı