Alman Lokması/ Quarkini

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Alman Lokması/ Quarkini Tanımı İçin Gereçler
250 gram kuark
250 gram un
125 gram şeker
1/5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 adet yumurta
Bir parmak ucu tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Bulamak için;
Şeker

Alman Lokması/ Quarkini Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçleri birleştirip bi kaşık yardımıyla iyicene karıştırıyorsunuz, ister ellede yapabilirsiniz, ancak kaşık ile daha rahat oluyor.
Ele yapışan bi hamur oluşuyor.
Hiç bekletmeden başlayabilirsiniz.
Sıvı yağı bi tencereye ek edip ısınmasını bekliyoruz.
Sonra orta ateşi ayarlıyoruz.
Ellerimizi yağlayarak erik kadar modül alıp hafif yuvarlıyoruz ve bol yağın içinde kızartıyoruz.
Elinizde tam yuvarlanmaz hamur zira çok yumuşak olduğu için. Ancak korkmayın hamur yağın içinde kendi kendine yuvarlak top üzere form alıyor.
Kızardıktan sonra bi süzgeçe alıyoruz ve daha sonra şekerin içinde gezdiriyoruz.
Dilek ederseniz çikolata da eritip dökebilirsiniz üzerine.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.Alman Lokması/ Quarkini
 
Üst Alt