Alman Mutfağından Patates Topları (Knödel) Tanımı İçin Materyaller
6-7 adet orta yahut büyük uzunluk haşlamalık patates (Kızartmalık patates olmasın)
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı nişasta
Tuz
Muskat
Pişirmek için tuzlu su
Alman Mutfağından Patates Topları (Knödel) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patateslerimizi sudan geçirelim ve tencereye koyup hiç soymadan haşlamaya bırakalım.
Bunun için patateslerin biraz üzerini geçecek kadar şu ve bir ölçü tuz ek edelim.
En az 20-25 dakika boyunca haşlanmalı.
Haşlanan patateslerin suyunu süzüyoruz ve biraz soğumasını bekliyoruz. Ben biraz tez ettim ve parmaklarım yandı soyma esnasında Siz benim üzere çabuk etmeyin.
Kabuklarından kurtulan patatesleri bir yoğurma kabına alalım ve bir ezecek yardımı ile bir hoş ezelim.
Yeterlice ezilen patateslerimize tuz, muskat, nişasta ve yumurtayı da ekleyelim ve bu sefer de elimizle yoğuralım. Şayet parçacıklar varsa elinizle ezebilirsiniz. Kurabiye hamuru üzere bir kıvamı olmalı patates harcının.
Akabinde ocağa suyumuzu kaynamaya bırakalım ve tuz ek edelim.
Knodel yapmaya başlayalım. Ellerinizin pak olması kıymetli yoksa hoş biçim veremezsiniz.
Elimizde cevizden biraz büyük topçuklar yuvarlayalım ve kaynar suya ekleyelim.
Knodel leriniz yüzeye çıktığı an pişmiş demektir ve bir kevgir yardımı ile knodelleri bir tabağa aktaralım.
Bu çok hoş bir garnitür. Şayet pilav ve makarnadan bıktıysanız bunu et, tavuk yahut balık yemeğinizin yanına servis edin derim. Ben isveç köftesi ile tükettim inanılmaz lezzetli oldu. Deneyeceklere afiyet şeker olsun
Alman Mutfağından Patates Topları (Knödel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6-7 adet orta yahut büyük uzunluk haşlamalık patates (Kızartmalık patates olmasın)
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı nişasta
Tuz
Muskat
Pişirmek için tuzlu su
Alman Mutfağından Patates Topları (Knödel) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patateslerimizi sudan geçirelim ve tencereye koyup hiç soymadan haşlamaya bırakalım.
Bunun için patateslerin biraz üzerini geçecek kadar şu ve bir ölçü tuz ek edelim.
En az 20-25 dakika boyunca haşlanmalı.
Haşlanan patateslerin suyunu süzüyoruz ve biraz soğumasını bekliyoruz. Ben biraz tez ettim ve parmaklarım yandı soyma esnasında Siz benim üzere çabuk etmeyin.
Kabuklarından kurtulan patatesleri bir yoğurma kabına alalım ve bir ezecek yardımı ile bir hoş ezelim.
Yeterlice ezilen patateslerimize tuz, muskat, nişasta ve yumurtayı da ekleyelim ve bu sefer de elimizle yoğuralım. Şayet parçacıklar varsa elinizle ezebilirsiniz. Kurabiye hamuru üzere bir kıvamı olmalı patates harcının.
Akabinde ocağa suyumuzu kaynamaya bırakalım ve tuz ek edelim.
Knodel yapmaya başlayalım. Ellerinizin pak olması kıymetli yoksa hoş biçim veremezsiniz.
Elimizde cevizden biraz büyük topçuklar yuvarlayalım ve kaynar suya ekleyelim.
Knodel leriniz yüzeye çıktığı an pişmiş demektir ve bir kevgir yardımı ile knodelleri bir tabağa aktaralım.
Bu çok hoş bir garnitür. Şayet pilav ve makarnadan bıktıysanız bunu et, tavuk yahut balık yemeğinizin yanına servis edin derim. Ben isveç köftesi ile tükettim inanılmaz lezzetli oldu. Deneyeceklere afiyet şeker olsun
Alman Mutfağından Patates Topları (Knödel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı