Alman Pastası (Berliner) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 fiske tuz
1 paket vanilya
1 paket instant maya
500 gram un
Kreması İçin
Hazır pasta kreması kullandım isteyen kendisi de yapabilir
Üzeri İçin
Eritilmiş çikolata
Pudra şekeri
Alman Pastası (Berliner) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pişirme kağıdını berlinerin boyutunda kare olacak formda keselim.
Hamur için öncelikle ılık sütü ekleyelim derin bir kaseye üzerine toz şeker ve mayayı ekleyelim ve 5 dakika dinlendirelim.
Daha sonra yumurta, tuz, ve ‘unu ekleyelim denetimli formda yumuşak hamur olacak üzerine streç sararak ılık bir ortamda mayalanması için bekliyoruz.
Hamur 2 katına çıkınca mayalanan hamura hal vermeye başlıyoruz.
Hamuru 2 kesime bölüyoruz merdaneyle açıyoruz çok ince olmayacak formda yuvarlak biçimde bardakla kesin hazırladığınız pişirme kağıtlarına farklı ayrı hamurları koyuyoruz. Hafif bezle örtün mayalanıp kabarması çok kıymetli.
Kızartacağımız tavaya bol yağ alın evvel orta ateş te daha sonra kısık ateşte berlinerler hamurlarımızı kızartıyoruz (Eğer yüksek ateşte kızartırsanız dışı kızarır içi hamur kalır)
Hamurların tamamını kızarttıktan sonra soğutuyoruz daha sonra ortadan ikiye kesip kremamızı koyuyoruz ve üzerine çikolata ekleyip servis ediyoruz afiyet olsun.
Hamuru İçin
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 fiske tuz
1 paket vanilya
1 paket instant maya
500 gram un
Kreması İçin
Hazır pasta kreması kullandım isteyen kendisi de yapabilir
Üzeri İçin
Eritilmiş çikolata
Pudra şekeri
Alman Pastası (Berliner) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pişirme kağıdını berlinerin boyutunda kare olacak formda keselim.
Hamur için öncelikle ılık sütü ekleyelim derin bir kaseye üzerine toz şeker ve mayayı ekleyelim ve 5 dakika dinlendirelim.
Daha sonra yumurta, tuz, ve ‘unu ekleyelim denetimli formda yumuşak hamur olacak üzerine streç sararak ılık bir ortamda mayalanması için bekliyoruz.
Hamur 2 katına çıkınca mayalanan hamura hal vermeye başlıyoruz.
Hamuru 2 kesime bölüyoruz merdaneyle açıyoruz çok ince olmayacak formda yuvarlak biçimde bardakla kesin hazırladığınız pişirme kağıtlarına farklı ayrı hamurları koyuyoruz. Hafif bezle örtün mayalanıp kabarması çok kıymetli.
Kızartacağımız tavaya bol yağ alın evvel orta ateş te daha sonra kısık ateşte berlinerler hamurlarımızı kızartıyoruz (Eğer yüksek ateşte kızartırsanız dışı kızarır içi hamur kalır)
Hamurların tamamını kızarttıktan sonra soğutuyoruz daha sonra ortadan ikiye kesip kremamızı koyuyoruz ve üzerine çikolata ekleyip servis ediyoruz afiyet olsun.