Alman Pastası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Limon kabuğu rendesi
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
2 paket vanilin
Üzeri için;
Pudra şekeri

Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce fırını 160 dereceye getirip ısıtalım alt üst ayarda fansız. Keki hazırlamak için yumurtayı ve şekeri iyice çırpın, en az 7-8 dk bu çok önemli.
Daha sonra sıvı yağı yoğurdu vanilini limon kabuğu rendesini ekleyelim ve kısa bir çırpalım, en son unu ve kabartma tozu ekleyelim bir dk çırpalım.
26 cm lik kelepçeli kek kalıbını margarin sürelim ve unlayalım farla unu geri silkelim. Kek hamurunu dökelim ve fırına verelim benim fırında 35 dk pisti. Kontrol edin kek pisince soğumaya bırakın.
Muhallebisi için; bütün malzemeyi tencereye ekleyelim ve iyice çırpalım sonra ocağın altını açalım ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirelim.
Kıvamı koyulaşınca ve göz göz olmaya başlayınca alabiliriz onuda soğumaya bırakalım ama ara ara karıştıralım üstü kabuk bağlamasın.
Soğuyan keki. Kelepçesini açalım ve dikkatlice çıkaralım keki ortadan ikiye bölelim, kelepçesini geri kapatalım muhallebiyi ekleyelim ve üst te gelecek keki geri yerleştirelim.
En az bir gece buzdolabında bekletelim daha güzel oluyor. Servis yapacağımız zaman pudra şekeri serpelim.
Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt