Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak keki hazırlıyoruz. Bir kapta yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra kalan malzemeleri süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyip kekin hamurunu hazırlıyoruz.
Kek hamurunu yağlayıp unladığımız yuvarlak borcama döküyoruz.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayalım.
Krema için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kremanın altını kapadıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edip iyice karıştıralım ve kremamızı soğumaya bırakalım.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölelim keklerin arasına tüm kremayı döküp eşit olarak yayalım.
Kekin üst kısmını kapatın.
Buzdolabında biraz soğuduktan sonra servis ederken üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz afiyet olsun .
Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak keki hazırlıyoruz. Bir kapta yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra kalan malzemeleri süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyip kekin hamurunu hazırlıyoruz.
Kek hamurunu yağlayıp unladığımız yuvarlak borcama döküyoruz.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayalım.
Krema için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kremanın altını kapadıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edip iyice karıştıralım ve kremamızı soğumaya bırakalım.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölelim keklerin arasına tüm kremayı döküp eşit olarak yayalım.
Kekin üst kısmını kapatın.
Buzdolabında biraz soğuduktan sonra servis ederken üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz afiyet olsun .
Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı