Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
3 Türk kahve fincanı toz şeker
1 Türk kahve fincanı sıcağa yakın su
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 Türk kahvesi fincanı un
Kreması için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta yumurta ve şekeri koyulaşıp beyazlaşana kadar iyice çırpın.
Ardından sıcağa yakın su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilya koyup mikserin düşük ayarında malzemeleri karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı boşaltın. Kalıbı tezgaha 1-2 kere vurun hava kabarcıkları çıksın. (22-24-26 cm kalıp uygun olur)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin (Her fırının pişirme süresi değişebilir o yüzden kontrollü pişirmenizde fayda var)
Pişen keki soğumaya bırakıp bu arada kremanızı hazırlayın.
Muhallebisi için; bir tencerede yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın. Karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra yağ ve vanilya ekleyip karıştırın. Kaymak tutmaması için piştikten sonra çırpabilirsiniz.
Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerine muhallebiyi yayıp kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
Sonrasında pastanızın üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.
Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
3 Türk kahve fincanı toz şeker
1 Türk kahve fincanı sıcağa yakın su
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 Türk kahvesi fincanı un
Kreması için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta yumurta ve şekeri koyulaşıp beyazlaşana kadar iyice çırpın.
Ardından sıcağa yakın su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilya koyup mikserin düşük ayarında malzemeleri karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı boşaltın. Kalıbı tezgaha 1-2 kere vurun hava kabarcıkları çıksın. (22-24-26 cm kalıp uygun olur)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin (Her fırının pişirme süresi değişebilir o yüzden kontrollü pişirmenizde fayda var)
Pişen keki soğumaya bırakıp bu arada kremanızı hazırlayın.
Muhallebisi için; bir tencerede yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın. Karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra yağ ve vanilya ekleyip karıştırın. Kaymak tutmaması için piştikten sonra çırpabilirsiniz.
Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerine muhallebiyi yayıp kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
Sonrasında pastanızın üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.
Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı