Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük hokkaido kabağı (1-1,5 kilo)
1 adet büyük patates
1-2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet zencefil (baş parmak kadar)
1 adet küp sebze bulyon veya 1 talı kaşığı vegeta tozu (sebze çeşni)
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 ml süt veya krema
Yaklaşık 2 litre sıcak su (aslında koyu katı kıvamı ama siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz benim gibi)
Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hokkaido kabağın çekirdeği çıkarılır ve küp şeklinde doğranır (hokkaido kabak soyulmaya gerek yok).
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın zencefil, patates, havuç ve soğan kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
İlk öncelikle zencefil ve soğanı önceden sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavurun.
Sıvı yağı orta ateşte tencereye alın ısındıktan sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve zencefil, havuç, patatesi, bal kabakları ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
Ardından suyu, bulyonu ve baharatların ilavesini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişirin.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alıp pişirmeye devam edin.
Bir iki dakika kaynadıktan sonra son aşamada, süt eklenir ve ateşten alınır.
Ben ek olarak 1 adet limon suyu ekliyorum böylelikle lezzeti ikiye katlanıyor .
Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük hokkaido kabağı (1-1,5 kilo)
1 adet büyük patates
1-2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet zencefil (baş parmak kadar)
1 adet küp sebze bulyon veya 1 talı kaşığı vegeta tozu (sebze çeşni)
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 ml süt veya krema
Yaklaşık 2 litre sıcak su (aslında koyu katı kıvamı ama siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz benim gibi)
Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hokkaido kabağın çekirdeği çıkarılır ve küp şeklinde doğranır (hokkaido kabak soyulmaya gerek yok).
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın zencefil, patates, havuç ve soğan kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
İlk öncelikle zencefil ve soğanı önceden sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavurun.
Sıvı yağı orta ateşte tencereye alın ısındıktan sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve zencefil, havuç, patatesi, bal kabakları ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
Ardından suyu, bulyonu ve baharatların ilavesini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişirin.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alıp pişirmeye devam edin.
Bir iki dakika kaynadıktan sonra son aşamada, süt eklenir ve ateşten alınır.
Ben ek olarak 1 adet limon suyu ekliyorum böylelikle lezzeti ikiye katlanıyor .
Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı