American Chocolate Chip Cookie Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir çimdik tuz
1 çay bardağı damla çikolata
American Chocolate Chip Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ile oda ısısında yumuşamış tereyağı spatula ile karıştırılır.
Akabinde şeker eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilin, nişasta süzgeç yardımı ile elenerek karışıma katılır, karıştırılır.
En son bir çimdik tuz ile istediğiniz ölçüde damla çikolata eklenir. Ben 1 çay bardağı kadar ekledim pek hoş oldu.
Yaptığımız karışımı 10-15 dk buzdolabında dinlendirelim. Buzdolabından çıktıktan sonra çok bastırmayarak ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
Üzerlerine bastırmayalım zira sıcaklıkla birlikte hamur yayılacak.
180°c sıcaklıkta üst alt fansız ayarda 10-15 dk pişirelim.
Üzerleri hafif altın rengi olunca alalım. Kurabiyeler soğuyuncaya kadar bekleyelim. Dışı çıtır içi yumuşak kusursuz kurabiyelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz
American Chocolate Chip Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir çimdik tuz
1 çay bardağı damla çikolata
American Chocolate Chip Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ile oda ısısında yumuşamış tereyağı spatula ile karıştırılır.
Akabinde şeker eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilin, nişasta süzgeç yardımı ile elenerek karışıma katılır, karıştırılır.
En son bir çimdik tuz ile istediğiniz ölçüde damla çikolata eklenir. Ben 1 çay bardağı kadar ekledim pek hoş oldu.
Yaptığımız karışımı 10-15 dk buzdolabında dinlendirelim. Buzdolabından çıktıktan sonra çok bastırmayarak ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
Üzerlerine bastırmayalım zira sıcaklıkla birlikte hamur yayılacak.
180°c sıcaklıkta üst alt fansız ayarda 10-15 dk pişirelim.
Üzerleri hafif altın rengi olunca alalım. Kurabiyeler soğuyuncaya kadar bekleyelim. Dışı çıtır içi yumuşak kusursuz kurabiyelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz
American Chocolate Chip Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı