Amerikan Cookies Tanımı İçin Malzemeler
250 gr tereyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
3 su bardağı kadar un
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 paket kabartma tozu
1,5 paket vanilya
1 fiske tuz
1,5 bardak iri doğranmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
1 paket bitter çikolata
1tk tarçın
Amerikan Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında olan tereyağı ve toz şeker bir kaba alınır güzelce karıştırılır.
Ardından 2 adet yumurta ek edilir güzelce karıştırılır.
Sonrasında nişasta ve tüm kuru gereçler tek tek ilave edilir.
Biraz yapışkan bir hamur olacaktır kıvamına nazaran un ekleyebilirsiniz.
Son olarak iri doğranmış çikolata ve ceviz de ek edilip güzelce kıvam alana kadar karıştırılır.
15dk kadar buzdolabında hamurun biraz toplanması için bekletilir.
Sonrasında fırın tepsisine yuvarlak hal vererek ortaları açık olacak formda dizilir zira hamurumuz yayılan bir hamur olacaktır.
Önceden ısıtılmış 200’ fırında max 15dk geçmeyecek biçimde pişirilir katiyen fazla pişirmeyin yumuşak yada pişmemiş üzere gelebilir asla değil.
Fırından çıkardıktan sonra bir bardak yardımıyla üstten kurabiyelere yavaşça bastırılır.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Bu kurabiyede yalnızca damla çikolata kullanırsanız içindeki o yumuşaklık kıvamını ve manzarasını alamazsınız o yüzden tablet çikolata kullanırsanız daha uygun olacaktır.
Amerikan Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gr tereyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
3 su bardağı kadar un
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 paket kabartma tozu
1,5 paket vanilya
1 fiske tuz
1,5 bardak iri doğranmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
1 paket bitter çikolata
1tk tarçın
Amerikan Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında olan tereyağı ve toz şeker bir kaba alınır güzelce karıştırılır.
Ardından 2 adet yumurta ek edilir güzelce karıştırılır.
Sonrasında nişasta ve tüm kuru gereçler tek tek ilave edilir.
Biraz yapışkan bir hamur olacaktır kıvamına nazaran un ekleyebilirsiniz.
Son olarak iri doğranmış çikolata ve ceviz de ek edilip güzelce kıvam alana kadar karıştırılır.
15dk kadar buzdolabında hamurun biraz toplanması için bekletilir.
Sonrasında fırın tepsisine yuvarlak hal vererek ortaları açık olacak formda dizilir zira hamurumuz yayılan bir hamur olacaktır.
Önceden ısıtılmış 200’ fırında max 15dk geçmeyecek biçimde pişirilir katiyen fazla pişirmeyin yumuşak yada pişmemiş üzere gelebilir asla değil.
Fırından çıkardıktan sonra bir bardak yardımıyla üstten kurabiyelere yavaşça bastırılır.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Bu kurabiyede yalnızca damla çikolata kullanırsanız içindeki o yumuşaklık kıvamını ve manzarasını alamazsınız o yüzden tablet çikolata kullanırsanız daha uygun olacaktır.
Amerikan Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı