Ananaslı Zıt Yüz Kek Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Ananas
Kiraz şekerlemesi
Ananaslı Aykırı Yüz Kek Tanımı Yapılışı
Birinci evvel karameli yapmakla başlayalım.
Esmer şeker tencerede su üzere olana kadar bekleyelim.
Sonra tereyağını ekleyip karıştıralım. Ben karameli su koymadan yapıyorum siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
Sonra çabucak keki pişireceğimiz kalıba koyalım zira karamel anında katılaşıyor. benim yaptığım tencere, fırına girebildiği için sorun yaşamadım.
Üzerine ananasları görselde dizdiğim üzere dizebilirsiniz.
Artık keki hazırlayalım.Yumurtalarla şekeri mikserle çırpalım.
Ayçiçeği yağı, yoğurt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Kalan ananasları küçük doğrayıp hamura ekleyelim. çok lezzetli oluyor.
Hamuru kalıba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp 5 dakika oda ısısında beklettikten sonra servis tabağına aksi çevirin.
Ananasların orta kısımlarına kiraz şekerlemeleri yerleştirip servis yapın. Görselde kiraz şekerlemesi bulamadığım için konservesini kullandım. Karamelin sertliği ananasla birleşince yumuşacık kalıyor.
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Ananas
Kiraz şekerlemesi
Ananaslı Aykırı Yüz Kek Tanımı Yapılışı
Birinci evvel karameli yapmakla başlayalım.
Esmer şeker tencerede su üzere olana kadar bekleyelim.
Sonra tereyağını ekleyip karıştıralım. Ben karameli su koymadan yapıyorum siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
Sonra çabucak keki pişireceğimiz kalıba koyalım zira karamel anında katılaşıyor. benim yaptığım tencere, fırına girebildiği için sorun yaşamadım.
Üzerine ananasları görselde dizdiğim üzere dizebilirsiniz.
Artık keki hazırlayalım.Yumurtalarla şekeri mikserle çırpalım.
Ayçiçeği yağı, yoğurt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Kalan ananasları küçük doğrayıp hamura ekleyelim. çok lezzetli oluyor.
Hamuru kalıba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp 5 dakika oda ısısında beklettikten sonra servis tabağına aksi çevirin.
Ananasların orta kısımlarına kiraz şekerlemeleri yerleştirip servis yapın. Görselde kiraz şekerlemesi bulamadığım için konservesini kullandım. Karamelin sertliği ananasla birleşince yumuşacık kalıyor.