Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 büyük kuru soğan (Küpküp doğranmış)
250 gram kuzu eti (Haşlanmış)
1-2 sarımsak (Rendelenmiş)
2-3 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
2 sivribiber
2 su bardağı su (Kaynar şehriyeye göre değişebilir)
Karabiber
Pulbiber (İsteye bağlı)
Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et haşlanır, kalan suyu daha sonra pişirmek için kullanılırsa daha lezzetli olur.
Uygun tavaya sıvı yağ, tereyağ ile şehriyeler kavrulur. Ocağın ıssısı orta ateşin bir üstü. Kavrulmaya yakın soğan eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Soğanın kavrulduktan sonra biberler eklenir, bir kaç tur karıştırdıktan sonra sarımsak, et ve salçada eklendikten sonra salça iyice kavrulana kadar karıştırılır.
Ocağın ıssısı aza düşürülerek su, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırılır ve tuzu kontrol edilir. Üstü kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişme esnasında arada karıştırıyoruz. Salçadan dolayı yapışabilir.
Piştikten sonra en az 10 dakika dinlendiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ankara Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı arpa şehriye
1 büyük kuru soğan (Küpküp doğranmış)
250 gram kuzu eti (Haşlanmış)
1-2 sarımsak (Rendelenmiş)
2-3 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
2 sivribiber
2 su bardağı su (Kaynar şehriyeye göre değişebilir)
Karabiber
Pulbiber (İsteye bağlı)
Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et haşlanır, kalan suyu daha sonra pişirmek için kullanılırsa daha lezzetli olur.
Uygun tavaya sıvı yağ, tereyağ ile şehriyeler kavrulur. Ocağın ıssısı orta ateşin bir üstü. Kavrulmaya yakın soğan eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Soğanın kavrulduktan sonra biberler eklenir, bir kaç tur karıştırdıktan sonra sarımsak, et ve salçada eklendikten sonra salça iyice kavrulana kadar karıştırılır.
Ocağın ıssısı aza düşürülerek su, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırılır ve tuzu kontrol edilir. Üstü kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişme esnasında arada karıştırıyoruz. Salçadan dolayı yapışabilir.
Piştikten sonra en az 10 dakika dinlendiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ankara Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı