Son konular

Ankara Tavası Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Resimli Ankara Tavası Tarifi
Ankara Tavası nasıl yapılır

Malzemeler :
15 kg kol tarafından koyun eti
9 su bardağı su
1 orta boy soğan
45 su bardağı pirinc
4 diş sarmısak
10 adet tane karabiber
4 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

imagesankaratavasitarifiresimli5ad434696b241

hazırlanışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, suzun

Eti 8 eşit parcaya bolun Bir tencereye koyun, soyup ikiye bolduğunuz soğanları, soyulmuş butun sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın Kaynamaya başladığında uzerinde oluşan kopukleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın Etin suyunu suzup ayrı bir kaba alın

Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın Sıcak et suyunu pirincin uzerine dokun Haşlanmış etleri pirincin uzerine yerleştirin

160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu cekip, etler kızarana kadar yaklaşık 4550 dakika pişirin Servis yapmadan once, etleri uzerinden alıp, pilavı karıştırın Pilavı servis tabağına koyun, etleri uzerine dizdikten sonra servis yapın
 

Similar threads

  • Soru
Resimli Fırında Ankara Tava Tarifi Fırında Ankara Tava nasıl yapılır Fırında Ankara tavası Malzemeleri 3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı 4 su bardağı pirinc 1 corba kaşığı tereyağı 7 su bardağı su Tuz imagesfirindaankaratavatarifiresimli5ad42b8691000 Fırında Ankara tavası Yapılışı Kuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Elbasan Tavası Tarifi Elbasan Tavası nasıl yapılır Elbasan Tavası yapılışı Elbasan Tavası Tarifi Resimli imageselbasantavasitarifiresimli5ad432144480f Malzemeler : 750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz ) 3 Corba kaşığı margarin 2 Orta boy soğan 6 Su bardağı suzme yoğurt 6 Su bardağı su, 12 Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kabuli Pilav nasıl yapılır Kabuli Pilav yapılışı Kabuli Pilav Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu eti 3 baş soğan 4 havuc 1 kg basmati pirinc veya uzun pirinc 250 gr kuru uzum 4 diş sarımsak 8 adet kişniş tohumu 2 kak tarcın 1 tatlı kaşığı zerdecal (hint safranı) 3 corba kaşığı tereyağı veya 12 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Portakallı Ve Tavuklu Pilav nasıl yapılır Portakallı Ve Tavuklu Pilav yapılışı Portakallı Ve Tavuklu Pilav malzemeleri: 1 kg iri parca tavuk goğus eti 2 su bardağı basmati pirinc veya uzun taneli pirinc 75 gr posası alınmış tereyağı 12 su bardağı kıyılmış badem (kabukları cıkarılmış) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Etli Bamya tarifi Bamyalı Et Nasıl Yapılır Resimli Bamyalı Et yapılışı Bamyalı Et Resimli Tarif imagesbamyaliettarifiresimli5ad435c1813b3 Bamyalı Et İcin Kullanılan Malzemeler : 1 kg, kemiksiz parca koyun eti veya 1 kg kemiksiz parca dana eti 12 kg taze bamya 1 buyuk baş soğan 100 gr tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt