Anne Hamburgeri Tanımı İçin Gereçler
Hamburger Ekmeği İçin
1 paket yaş maya
2,5 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yeteri kadar un (Ben 6 su bardağı un kullandım unu yavaş yavaş ek edin)
Hamburger Köftesi İçin
1 kg dana kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
İsteğe bağlı 3 büyük diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
Anne Hamburgeri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamburger ekmeğimiz için maya, ılık süt ve şekeri uygun bir kaba alıp karıştırıp 10 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Sonrasında ılık su, yağ, tuz ve yeteri kadar unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edince hamuru strec sinema ile kapatıp buz dolabında mayalanmaya bırakıyoruz (1 saat kadar mayalanmaya bırakmanız daha âlâ sonuç verecektir)
Hamur mayası için beklerken köftesi için kıymayı uygun bir kaba alıp üzerine kuru soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Tuz karabiber ve biber salçasını ve unu ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
Elimizi hafif ıslatıp hamburger köftesi biçimi verip bir tepsiye diziyoruz. Bunlarıda buz dolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Mayasını alıp kabaran hamurdan avucumuzu dolduracak büyüklükte bezeler alıp yavaşça çok az düzleyip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine su sürüp susam atıyoruz. 180 derecedeki ısınmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Ekmeklerimiz fırında pişerken buz dolabına dinlenmeye bıraktığımız köfteleri yağ dökmeden kendi yağıyla uygun bir tavada alt üst kızartıyoruz.
Servis için pişen emeklerimizi bir bıçak yardımıyla ikiye buluyoruz. Ortasına köftemizin yanında istediğimiz öbür materyallerden de ekliyoruz. Afiyet olsun♡♡♡.
Hamburger Ekmeği İçin
1 paket yaş maya
2,5 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yeteri kadar un (Ben 6 su bardağı un kullandım unu yavaş yavaş ek edin)
Hamburger Köftesi İçin
1 kg dana kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
İsteğe bağlı 3 büyük diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
Anne Hamburgeri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamburger ekmeğimiz için maya, ılık süt ve şekeri uygun bir kaba alıp karıştırıp 10 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Sonrasında ılık su, yağ, tuz ve yeteri kadar unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edince hamuru strec sinema ile kapatıp buz dolabında mayalanmaya bırakıyoruz (1 saat kadar mayalanmaya bırakmanız daha âlâ sonuç verecektir)
Hamur mayası için beklerken köftesi için kıymayı uygun bir kaba alıp üzerine kuru soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Tuz karabiber ve biber salçasını ve unu ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
Elimizi hafif ıslatıp hamburger köftesi biçimi verip bir tepsiye diziyoruz. Bunlarıda buz dolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Mayasını alıp kabaran hamurdan avucumuzu dolduracak büyüklükte bezeler alıp yavaşça çok az düzleyip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine su sürüp susam atıyoruz. 180 derecedeki ısınmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Ekmeklerimiz fırında pişerken buz dolabına dinlenmeye bıraktığımız köfteleri yağ dökmeden kendi yağıyla uygun bir tavada alt üst kızartıyoruz.
Servis için pişen emeklerimizi bir bıçak yardımıyla ikiye buluyoruz. Ortasına köftemizin yanında istediğimiz öbür materyallerden de ekliyoruz. Afiyet olsun♡♡♡.