Anne Keki (Glutensiz) Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı k kakao
Anne Keki (Glutensiz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker köpük olana kadar 4 dakika çırpın.
Öteki materyaller eklenerek pürüzsüz hamur oluncaya kadar söndürmeden çırpılır.
Hamurun birazı bir kaba ayrılır. İçine bir tatlı kaşığı kakao koyulur.
Çırpıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına 1 kepçe beyaz hamur, üzerine bir kepçe kakaolu hamur biçiminde sırayla dökülür.
Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.Anne Keki (Glutensiz)
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı k kakao
Anne Keki (Glutensiz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker köpük olana kadar 4 dakika çırpın.
Öteki materyaller eklenerek pürüzsüz hamur oluncaya kadar söndürmeden çırpılır.
Hamurun birazı bir kaba ayrılır. İçine bir tatlı kaşığı kakao koyulur.
Çırpıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına 1 kepçe beyaz hamur, üzerine bir kepçe kakaolu hamur biçiminde sırayla dökülür.
Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.Anne Keki (Glutensiz)