Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 yahut 1,5 su bardağı şeker (isteğe bağlı ölçü)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un (elenmiş)
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır (max. 4-5 dk) .
Ardından süt ve sıvı yağ eklenir hepsi güzelce karıştırılır .
Daha sonra üzerine elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozu da elenerek eklenip yeterlice karıştırılarak yağlanmış kek kalıbına dökülür.
180’ de 20-25 dk pişirilir.
Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediği denetim edilir. ( içeriği isteğe bağlı çeşitlendirilip değiştirilerek yapılabilir örn: kakao, portakal limon kabuğu, havuç- ceviz eklenerek yapılabilir).
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 yahut 1,5 su bardağı şeker (isteğe bağlı ölçü)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un (elenmiş)
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır (max. 4-5 dk) .
Ardından süt ve sıvı yağ eklenir hepsi güzelce karıştırılır .
Daha sonra üzerine elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozu da elenerek eklenip yeterlice karıştırılarak yağlanmış kek kalıbına dökülür.
180’ de 20-25 dk pişirilir.
Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediği denetim edilir. ( içeriği isteğe bağlı çeşitlendirilip değiştirilerek yapılabilir örn: kakao, portakal limon kabuğu, havuç- ceviz eklenerek yapılabilir).
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı